Air France kan måtte si opp ytterligere 3000 ansatte i tillegg til de som allerede har måttet forlate selskapet de siste årene. Flere ekstraordinære tiltak vil bli presentert mandag 5. oktober. Årsaken er at man ikke ble enige med pilotene om en ny avtale.

Konsernsjef Alexandre de Juniac krever nye innsparinger i Air France (©otoerres)

Konsernsjef Alexandre de Juniac krever nye innsparinger i Air France (©otoerres)

Spareknivene holdes skarpe i Air France. Selskapets ledelse må mandag den 5. oktober legge frem og vedta en alternativ spareplan for konsernstyret i Air France KLM. Kravet er at det franske flyselskapet skal bli lønnsomt igjen.

De nye tiltakene kommer i tillegg til den tidligere spareplanen “Perform 2020” Årsaken er at man ikke ble enige med pilotene om en ny avtale, skriver selskapet i en pressemelding.

Det skal være snakk om en 10 prosents reduksjon i langdistanseflygingene, samt  opptil 3000 oppsigelser i tillegg til de 6000 som allerede har forlatt selskapet. Franske medier skriver at det denne gang dreier seg om 300 piloter, 700 kabinmedarbeidere og 1900 bakkeansatte. Air France har rundt 64.000 ansatte skriver svd.se.

Hos “søsterselskapet”  KLM ble man i allerede september enige med alle fagforeningene og tiltakene iverksatt med umiddelbar virkning.

Les pressemeldingen fra Air France KLM HER

Tidligere saker: 

Kommentarer