De kabinansatte i Lufthansa varsler tre nye streikeaksjoner denne og neste uke. Det er foreløpig ikke kjent hvor streikeuttaket vil skje denne gang.

Mandag varslet fagforeningen UFO, som organiserer 19.000 kabinansatte i Lufthansa, tre nye streikedager denne og neste uke: Torsdag den 26, fredag den 27. og mandag den 30. november.

Hvilke baser og hvilke ruter som vil bli rammet av streikeuttaket denne gang er foreløpig ikke offentliggjort. Den forrige kabinstreiken bågikk i dagene  6. til 13. november. Flere tusen  flyavganger måtte innstilles og flere hundre tusen – trolig over en halv million passasjerer ble rammet.

Lufthansa har  de siste årene vært rammet av en rekke streikeaksjoner  blant selskapets piloter og kabinmedarbeidere. Mens pilotene iløpet av 18 måneder  fylte opp dusinet og vel så det med sine streiker, så ser det nå ut som at de kabinansatte har overtatt.

Årsaken til de stadige streikene er uenighet om lønn og pensjon. De ansatte motsetter seg ledelsens krav om lavere lønn og høyere pensjonsalder. Lufthansasjefene ønsker å kutte kostnadene for å stå bedre rustet til konkurransen mot lavprisselskapene og  de nye aktørene fra Midt-Østen (Emirates, Etihad og Qatar Airways).

Se trafikkinformasjon på Lufthansas nettsider HER

Fagforeningen UFO`s nettsider finner du HER

Tidligere saker:

Kommentarer