Den nye NEOPLAN Tourliner er en skikkelig allrounder av en turbuss. Den nye modellen har en rekke forbedringer og overtar etter første generasjon som kom i 2003. Aerodynamikken er forbedret med mer enn 20 prosent og den nye 26-motoren har fått en optimalisert drivlinje, i tillegg til MAN EfficientCruise og EfficientRoll.

Det tar ikke lang tid å se at NEOPLAN Tourliner er en del av Neoplan familien. Designer Michael Streicher har gjort det igjen. Mannen bak flere Neoplanmodeller, også kjent for det moderne designet til tidligere Viseon, har nå designet en flott oppgradert utgave av Tourliner.

Streicher har, sammen med Neoplankonstruktørene, designet en turbuss som passer perfekt inn i Neoplan`s program. Bussen har fått det særegne designet som kjennetegner premiummerket i MAN-familien. Bussen kommer i flere lengder, både i to- og treakslet versjon.

Alt fra førermiljø til passasjerkomfort er oppgradert fra 2003 modellen. Førerplassen er moderne og komfortabel. Setene er også av høy komfort og har utgang for USB kontakt. Selv kaffebordet er designet for å passe Ipaden perfekt. Musikk- og informasjonssystemet i bussen er nytt og tilpasses hver kunde individuelt.

Forbedret aerodynamikk

Den nye bussen imponerer både med hensyn til utseende og effektivitet.Bussens utvendige utforming bidrar til en aerodynamisk optimering på over 20 prosent sammenlignet med forgjengeren.Den nye NEOPLAN Tourliner har en luftmotstandskoeffisient på kun 0.36, dette tilsvarer luftmotstandskoeffisient til en mellomstor varebil. Blant annet de nye sidespeilene, som gir enda bedre sikt, har bidratt til en reduksjon av luftmotstanden.I tillegg kommer D26 motoren med økt ytelse og dreiemoment, den optimaliserte drivlinjen muliggjør en drivstoffbesparelse på opptil 10 prosent.

Varianter

Den korteste versjonen av Tourliner er på 12.1 meter og med en høyde på 3.84 meter. Bussen kan tilpasses seteløsninger opp til 49+1+1 seter. Bagasjekapasitet er rundt 10m3. Motoren er MAN D2676 LOH på 420 til 460 hestekrefter. Denne kan leveres med seks-girs manuell girkasse og MAN TipMatic, som har en automatisert 12 trinns girkasse.

Neoplan Tourliner C er en tre-akslet utgave på 13.4 meter. Den leveres også med MAN D2676 LOH motor som yter 460 hestekrefter og 2300Nm, men kan også leveres med en mer effektfull motor på 2500Nm tilsvarende 500 hestekrefter. Denne kan fås i seteløsninger opp til 53+1+1 seter.

Neoplan Tourliner L er den største utgaven med en lengde nær 14 meter og tre aksler. Motoralternativet er likt som Tourliner C hvor det er to motorutgaver på samme hestekrefter, men med to forskjellige Newtonmeter. Denne kan fås i seteløsninger opp til 57+1+1 seter.

Modellen tilfredsstiller de kommende kravene til veltesikring R66.02 som er gjeldene fra utgangen av 2017. Bussen leveres med sikkerhetsløsninger som Adaptive Cruise Control ACC, Anti-skrens ASR, Bremseassistent BR, Nødbremsesystem EB, Elektronisk stabilitetsprogram ESP, Dynamisk stabilitetskontroll DSP og Lane Guard System LGS. I tillegg kommer den med den nye motorløsningen som tilfredsstiller den kommende Euro 6c. Det er en mer detaljert utslippsstyrt kontrollenhet på motoren. I tillegg kan vannpumpen kobles ut for å raskere oppnå riktig motortemperatur, samt for å spare drivstoff.

Kommentarer