Norwegian-aksjen steg med ni prosent på Oslo Børs tirsdag formiddag etter mandagens oppslag i den spanske avisen Expansion om at IAG forbereder et tredje bud på flyselskapet.

Skjermbilde av mandagens oppslag i den spanske næringslivsavisen Expansion (screenshot: expansion.com)

Det internasjonale flykonsernet IAG forbereder et tredje bud på Norwegian etter at de to første ble avvist av selskapets styre. Ifølge den spanske avisen Expansion skal det være snakk om et nytt og forhøyet bud på NOK 330 per aksje – eller totalt 12,8 milliarder kroner for alle 38.710.602 aksjene i Norwegian Air Shuttle.

Les saken på Expansions nettsider HER (mandag)  og HER  (tirsdag) 

Før helgen sa IAG-sjef Willie Walsh at dersom Norwegian ikke ville la seg kjøpe av IAG, så var det greit. Han sa også at det av uaktuelt med et såkalt “fiendtlig oppkjøp”. Uttalelsene sendte aksjekursen ned med nesten åtte prosent.

Les også: IAG-nyhet sendte Norwegian-aksjen ned åtte prosent

Nyheten om at IAG planlegger et nytt bud på Norwegian sendte aksjekursen opp 8,58 prosent til 272,40 kroner.  Aksjekursen har nesten fordoblet seg siden IAG først  signaliserte  sin interesse i midten av april.

IAG eller International Airlines Group, som er det hele og fulle navnet, er et spansk/britisk flykonsern stiftet i 2011. Hovedkontoret ligger i Madrid og toppsjef er tidligere British Airways og Aer Lingus-direktør Willie Walsh. IAG er moderselskap for Aer Lingus, British Airways, Iberia, Level og Vueling. De fleste selskapene er tilknyttet oneworldalliansen. Det er også IAGs største  eier  Qatar Airways, som sitter på rundt 20 prosent av aksjene i det spansk/britiske flykonsernet.

Les også: easyJet ikke interessert i å kjøpe Norwegian — Norwegian-aksjen stupte 10 prosent (mai 2018) — Dumpet Norwegian-aksjer i april (mai 2018) — IAG har kjøpt seg inn i Norwegian (april 2018) 

kilder: expansion, e24, hegnar.no, dn.no 

 

Kommentarer