EXPO-2020 i Dubai, den første kvinnen som har gjennomført en sammenhengende roadtrip gjennom Saudi-Arabia, fotografen Knut Vadseth forteller om sin drømmereise, samr bompengepolitiker Cecilie Lyngby og kommentator Rolf Forsdahl. Det er noen av stikkordene for denne ukens utgave av Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo.

Knut Vadseth - Fotograf - Montasje - Lynx
Knut Vadseth var i mange år hoffotograf for Wilhelmsen-familien som fortsatt er store eiere i cruise og han har også jobbet mye for Norges Eksportråd.(bildemontasje: lynx.no)

Knut Vadseth – Fotograf, filmskaper og journalist, som har reist mye i inn- og utland med kamera og penn forteller om sin “drømmereise” eller rettere sagt sine “drømmereiser”.

Rolf Forsdahl kommenterer den aktuelle situasjon for reiselivet.

Birgit Liodden hadde bestemt seg for å reise flyfritt fra Oslo til Mumbai der hun skulle lede likestillingskonferansen for kvinner i shipping. Corona-viruset gjorde at reisen endte i Dubai, da kom myndighetenes beskjed om at alle nordmenn ute burde komme seg raskt hjem.

Reisen hjem til Norge gikk over sjø og land, og hun hadde flere spennende møter og minnerike opplevelser. I Dubai møtte hun for eksempel Midtøstens første kvinnelige Formel 1-kjører.

Liodden ble også den første kvinnen som gjennomførte en sammenhengende roadtrip gjennom Saudi Arabia, noe som ble mulig etter at kjøreforbudet for kvinner ble opphevet.

EXPO-2020 i Dubai, lansering av EXPOs kvinnepaviljong, Sahara Forest Project, Kongeparet som var på sitt første statsbesøk i MidtØsten, Møte med kvinnelige gründere, Toyota sponset bil- og filmteam og brukte anledningen til å lage en kampanje rundt kvinner bak rattet.

Cecilie Lyngby, en gammel kjenning fra «Bilpolitisk kvarter», og bystyremedlem i Oslo for Bompengepartiet. forteller om sin drømmereise – og om hvor vil hun helst drømme om å reise når pandemien er vel overstått, samt om hva hun gjør i påsken, når man ikke kan reise på hytta, hotell eller ut i verden?

Redaktør og utgiver KNUT JEPPSSON er som vanlig intervjuer og programleder.

Nye Reiselivsavisen sendes på FM 101.1 i Oslo-området, på DAB og på www.RadioRiksOslo.no over hele verden.

Sendetider:

  • Torsdag:kl. 12.00
  • Fredag: kl. 14.00 (reprise)
  • Søndag: kl. 16.00 (reprise)

Tidligere saker: Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 13-2020 – Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 12-2020 – Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 11-2020 – Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 7-2020 – Nye Reiselivsavisen på radio uke 6 – 2020 – RadioRiksOslo: Rolf Forsdahl kommenterer Coronavirus og frykt for smitte – Roma, reisemessen Utforsk Verden og Widerøes el-fly-satsing øvrige tema torsdag – RadioRiks Oslo: Rolf Forsdahl kommenterer Røkkes hotellsatsing og Norwegians nye bagasjegebyr – Nye Reiselivsavisa på RadioRiksOslo fredag 3. januar – Reiselivsavisa på RadioRiksOslo fredag 22.november klokken 14.00 – Reiselivsavisa på RadioRiksOslo fredag 22.november klokken 14.00 (november 2019) – RadioRiksOslo med fokus på Litauen (juni 2018)

Kommentarer