Ved midnatt fraråder Utenriksdepartementet alle ikke-nødvendige reiser til Spania og Andorra. Befinner du deg allerede i et land som går fra grønt til rødt, vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte. 

Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Spania og Andorra fra midnatt av (foto: ©otoerres)

Dette gjelder også ved hendelser som har sammenheng med koronasituasjonen. Du bør likevel være oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager hvis ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen, eller nye reiseråd for landet du er i. Hvis du for eksempel ønsker å booke om reisen din for å unngå karanteneplikten, må det betales fra egen lomme. 

Les også: Spania i rødt – Ungarn og fire svenske regioner blir grønne

Marie Brudevold, kommunikasjonssjef i Gjensidige, sier at dette er en del av risikoen man tar dersom man velger å reise utenlands i en så uforutsigbar tid.

– Jeg kan forstå at mange ønsker å komme seg til varmere strøk, men slike risikofaktorer bør tas med i vurderingen før man bestiller, sier hun.

De som har planlagte reiser til Spania eller Andorra fra og med 25. juli, får som følge av de nye reiserådene dekket avbestilling så fremt reisen ble bestilt mens landet var grønt (før 14. mars og mellom 15. – 24. juli). Gjensidige anbefaler imidlertid at du venter med å avbestille til så nær avreisedagen som mulig. 

Til kunder som allerede befinner seg i et av disse landene, har Brudevold følgende råd;

– Hold deg oppdatert på situasjonen så godt det lar seg gjøre, og følg de lokale smitteverntiltakene”.

Hun råder også til å kontakte turoperatør eller flyselskap for å forsikre seg om at hjemreisen går som normalt.

– Det kan i tillegg være lurt å beregne ekstra god tid til transport til flyplassen den dagen du skal returnere til Norge, sier hun.

Gjensidige oppfordrer nordmenn til å følge myndighetenes reiseråd til enhver tid. Må du allikevel ut å reise til et område som er rødt, dekker selskapet alle skader – så lenge de ikke er relatert til Covid-19. 

Mer informasjon finnes på den norske regjeringens nettsider for reiseinformasjon som du finner HER

Les også: Dette dekker reiseforsikringen om Spania blir rødt – Reiseforsikring: Stor pågang med Spania-spørsmål – Åpner for reiser til Frankrike, Hellas, Italia, Spania og Tyskland – Spania åpner grensene for alle Schengen-land fra og med 21. juni

Flere relaterte saker finner du HERHER, HERHERHER,  HER og HER

Kommentarer