Ved midnatt natt til lørdag 15. august fraråder Utenriksdepartementet alle ikke-nødvendige reiser til Island, Kypros, Malta, Nederland, Polen og Færøyene, samt en del regioner i Danmark og Sverige. Har du bestilt reise til et av disse områdene dekker Gjensidige avbestilling, dersom den ble bestilt mens landet var grønt. Befinner du deg allerede i et land eller region som går fra grønt til rødt vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

Silkeborg - Båthavn - Gudenåen - Julsø
Regionene i Sverige er: Östergötland, Örebro, Blekinge, Värmland, Uppsala og Dalarna. Følgende regioner i Danmark: Midt-Sjælland (minus hovedstadsområdet) og Midt-Jylland. Bildet er fra Silkeborg i Midt-Jylland (foto: ©otoerres)

Gjensidige oppfordrer nordmenn til å følge myndighetenes reiseråd til enhver tid.

Dette får kundene hjelp til

Men, hvis man av en eller annen grunn likevel reiser til et område som er rødt, dekker Gjensidige alle skader så lenge de ikke er relatert til Covid-19. Bakgrunnen for at selskapet i motsetning til de fleste andre fastholder dette godet, er at alt som ikke kan knyttes til pandemien fortsatt må betraktes som plutselig og uforutsett, noe som er et grunnleggende forsikringsprinsipp.

– De som har planlagte reiser til de landene som nå går fra grønt (heretter gult) til rødt, får som følge av de nye reiserådene dekket avbestilling hvis reisen ble bestilt mens landet var grønt (før 14. mars og mellom 15. juli til og med 12. august), forteller kommunikasjonssjef Marie Brudevold i Gjensidige. 

Dette gjelder fra og med i dag (12. august 2020).

– Generelt anbefaler vi at du venter med å avbestille til så nær avreisedagen som mulig, og sjekk alltid med turoperatør først, om hvilke utgifter som refunderes derfra. Det er eventuelle overskytende som erstattes gjennom reiseforsikringen, sier hun.

Til kunder som allerede befinner seg i et av disse landene, har Brudevold følgende råd;

– Hold deg oppdatert på situasjonen, og følg de lokale smitteverntiltakene. Kontakt også turoperatør eller flyselskap for å forsikre seg om at hjemreisen går som normalt, sier hun.

Dette dekkes ikke

Er man i et land som nå blir rødt, bør en være oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager hvis ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen, eller nye reiseråd for landet du er i.

Hvis du for eksempel ønsker å booke om reisen din for å unngå karanteneplikten, må det betales fra egen lomme. Forsikringen dekker heller ikke utvidet hotellopphold grunnet en eventuell karantene. Dette er en risiko du tar på deg dersom du velger å reise i en så uforutsigbar tid som nå.

Les også: Nye reiseråd fra Regjeringen: Alle grønne land blir gule – unngå alle unødvendige reiser til utandet

Flere relaterte saker finner du HERHERHERHERHER og HER

Kommentarer