logo-white

Nye reiseråd fra lørdag 22. august – dette dekker forsikringen

Fra og med lørdag 22. august fraråder Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til fire nye land samt regioner i Sverige og Danmark. Har du bestilt reise til et av disse områdene dekker vi avbestilling fra og med 19. august dersom den ble bestilt mens landet var gult (eller grønt). Befinner du deg allerede i et land eller en region som går fra gult til rødt vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

Passasjerbroer på Vaclav Havel-flyplassen i Praha (©otoerres)

Disse områdene blir røde nå: Hellas, Irland, Storbritannia, Østerrike og regionen Hovedstaden i Danmark.

I tillegg fraråder UD reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Færøyene, Frankrike, Island, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sveits, Tsjekkia og flere regioner i Sverige og Danmark.

Norrbotten i Sverige blir gul, og omfattes derfor ikke lenger av UDs reiseråd. Avbestilling til dette området vil derfor ikke gi rett til erstatning.

Les også: København, Hellas, Irland, Storbritannia og Østerrike blir røde – svenske Nordbotten blir gult

Dette hjelper forsikringsselskapet kundene med

Hvis du av en eller annen grunn velger å trosse UDs råd og reise til et område som er rødt, dekker reiseforsikringen likevel hendelser som ikke er knyttet til Covid-19.

Årsaken til at Gjensidige i motsetning til de fleste andre selskaper opprettholder slik dekning, er at det ikke foreligger et reiseforbud fra myndighetenes side. En fraråding er etter Gjensidiges mening ikke tilstrekkelig grunnlag for å nekte erstatning for hendelser som ikke har sammenheng med Covid-19.

– De som har kjøpt reiser til de landene som nå går fra gult til rødt får som følge av de nye reiserådene erstattet avbestilling hvis reisen ble bestilt mens landet var gult (eller grønt), forteller kommunikasjonssjef Marie Brudevold i Gjensidige.

Det betyr at reisen må ha blitt bestilt før 14. mars eller i perioden 15. juli til og med 19. august.

– Generelt anbefaler vi at du venter med å avbestille til så nær avreisedagen som mulig. Sjekk alltid først med turoperatør hvilke utgifter som refunderes derfra. Det er eventuelle overskytende utgifter som erstattes gjennom reiseforsikringen, sier hun.

Til kunder som allerede befinner seg i land som går fra gult til rødt, har Brudevold følgende råd;

– Hold deg oppdatert på situasjonen, og følg de lokale smitteverntiltakene. Kontakt også turoperatør eller flyselskap for å forsikre seg om at hjemreisen går som normalt, sier hun.

Dette dekkes ikke

Så raskt som situasjonen endrer seg, anbefaler Gjensidige ingen å bestille reiser nå.

Forsikringen gir ikke rett til erstatning for fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager hvis ferien avbrytes fordi smittesituasjonen i det landet du befinner deg endres, eller landet du er i endres fra gult til rødt.

Hvis du for eksempel ønsker å booke om reisen din for å unngå karanteneplikten må eventuelle merutgifter betales av egen lomme. Forsikringen dekker heller ikke utvidet hotellopphold som følge av en eventuell karantene. Dette er en risiko du tar på deg dersom du velger å reise i en så uforutsigbar tid som nå.

Flere relaterte saker finner du HERHERHERHERHER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Padling er populært, her fra Sørenga i Oslo (Foto: Marius Dalseg/DNT)

Slik blir det påskestemning der du er

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 16 2024

(fotokilde: goturkiye.com)

Utenfor allfarvei i Tyrkia: Dra på roadtrip langs Antalyakysten

(Foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo skjærtorsdag 28. mars 2024

(Foto: William Bout på Unsplash )

Hvordan planlegge ferien med barn med bil? Hva du bør vurdere når du planlegger ruten. Fritid for barn i bilen