Med 319.803 passasjerer ble mai 2018 enda en ny rekordmåned for Billund lufthavn. Den nye rekord, som resulterte i 4,4 prosent flere passasjerer, kom blant annet som følge av VM i ishockey, samt åpningen av Ryanairs og Primera Airs nye ruter til Athen.

Som vanlig var det utenrikstrafikken som dro lasset for Billund lufthavn. Antall internasjonalt reisende økte med 5.8 prosent til 231.180 i mai 2018.

– Væksten er fordelt jævnt på både netværk- og lavprisflyene. Blandt netværksselskaberne kan man glæde sig over flere solgte sæder, hvilket resulterer i endnu højere belægning ombord på flyene og ud over de nye lavprisruter til Athen, bidrager Ryanairs ruter Berlin og Poznan samt SunExpress’ rute til Antalya også væsentlig til lavprisvæksten, sier flyplassens nye direktør Jan Hessellund i en kommentar.

Den nye lufthavnsdirektøren kan se frem til flere ruteåpninger den kommende måneden. Den 15. juni starter Wings of Lebanon en ny sesongrute til Beirut, mens norske Widerøe åpner en ny rute fra Bergen med tre ukentlige rundturer fra den 25. juni.

Totalt 10.203 passasjerer reiste på dansk innenriks. Det er 10.9 prosents nedgang i forhold til mai 2017. Årsaken er at SAS har redusert kapasiteten på Københavnruten.

Antall charterreisende steg med 2.3 prosent til 77.259 passasjerer.

– Det er især feriestemningen i Grækenland, Tyrkiet samt Egypten der lokker flere turister til — det er dejligt at se at feriegæsterne nu igen rejser i stor stil til Tyrkiet og Egypten.” siger Jan Hessellund, og fortsætter “her på kanten til højsæsonen, glæder vi os meget til at tage imod et rekord stort antal forventningsfulde ferierejsende”.

Mer enn 6.300 tonns flyfrakt ble håndtert  av Cargo Center Billund i mai. Eksporten vokste med 6,2 prosent,  mens importen var på rundt samme nivå som i mai 2017.

Les også: Rekord maj trods sommer i Danmark – Flere saker om Billund lufthavn finner du HER

Kommentarer