Emirates innførte nye sikkerhets- og hygienetiltak for medarbeidere og passasjerer da selskapet denne uken gjenopptok sine ruteflygninger til ni destinasjoner.

Emirates - Smitteverntiltak - Dubai Airport - Flyruter - Passasjerer - Coronakrisen 2020
På reiser til og fra Dubai vil alle passasjerer få utdelt et hygienesett som består av masker, hansker, antibakterielle våtservietter og hånddesinfisering (Foto: Emirates Airline)

– Emirates tar helse og sikkerhet på alvor. Vi har innført tiltak i alle ledd av reisen for å sikre at reisende og ansatte er trygge. Risikoen for å bli smittet på et fly er allerede veldig lav, men vi sparer ikke på kreftene når vi går gjennom og tilpasser alle deler av reisen, fra innsjekk til ankomst på destinasjonen. Hvert tiltak som er iverksatt reduserer risiko ytterligere, sier driftssjef i Emirates, Adel Al Redha.

Emirates - Smitteverntiltak - Dubai Airport - Flyruter - Passasjerer - Coronakrisen 2020
På flyplassen i Dubai er det satt opp beskyttende skjermer i pleksiglass ved alle innsjekkings- og passkontrollskranker (Foto: Emirates Airline)

– Vi jobber med alle interessenter i Dubai for å iverksette tiltak. Det inkluderer flyplassen, samt innvandrings-, helse- og luftfartsmyndighetene. Vi vil fortsette å følge med på og gjennomgå ekspertenes råd for utvikling og endring av tiltak”.

Disse tiltakene er innført hos Emirates:

Innsjekk

På flygninger til Dubai, og ved innsjekk på Dubai International Airport, får Emirates-passasjerer et gratis hygiene-sett. Settet består av masker, hansker, antibakterielle våtservietter og hånddesinfisering. Bruk av maske er påbudt på alle Emirates-flyvninger, og på Dubai International Airport er det påbudt med både hansker og maske for alle reisende og ansatte.

Emirates - Smitteverntiltak - Dubai Airport - Flyruter - Passasjerer - Coronakrisen 2020
På flyplassen i Dubai er det installert termiske skannere som registrerer kroppstemperaturen til alle passasjerer og ansatte. (Foto: Emirates Airline)

For å hjelpe reisende med å opprettholde nødvendig avstand ved innsjekk, passkontroll, ombordstigning og i transfer-området er gulvet tydelig merket.

Flyplassen har også installert beskyttende skjermer i pleksiglass ved alle innsjekkings- og passkontrollskranker for å gi reisende og ansatte ekstra trygghet ved flyplassens skranker.

Videreforbindelser

Passasjerer som skal reise videre vil gå gjennom en termisk skanning før de beveger seg til neste flygning. Flyplassansatte ikledd personlig verneutstyr (PPE) som briller, maske og hansker, vil hjelpe passasjerer fra trygg avstand. Også her er skrankene installert med beskyttende skjermer som et føre var-tiltak. Passasjerer vil få et ekstra hygiene-sett i gaten før ombordstigning.

Boarding

Ved boarding går passasjerer om bord i små grupper, fra siste til første rad. Gaten blir grundig renset og desinfisert etter hver avgang, og området er tilpasset slik at passasjerer kan holde trygg avstand fra hverandre.

Om bord
Emirates - Smitteverntiltak - Dubai Airport - Flyruter - Passasjerer - Coronakrisen 2020
Kabinbesetningen er utstyrt med personlig verneutstyr og på flyreiser lenger enn 1.5 timer styrkes besetningen med en ekstra CSA -kabinserviceassistent (Foto: Emirates Airline)

Emirates’ kabinbesetning er utstyrt med personlig verneutstyr (PPE). For å opprettholde best mulig sikkerhet og hygiene har Emirates’ lagt til en egen kabinserviceassistent (CSA) til besetningen, på flyreiser over 1,5 time.

CSA-ene vil sikre at toalettartikler blir rengjort med hyppige intervaller på hvert 45. minutt, og at hvert toalett er utstyrt med desinfiserende såpe og instruksjoner for håndvask.

For å minimere risikoen for smitte ved berøring er magasiner og annet lesestoff fjernet på alle flygninger. På Business- og First Class vil passasjerer få engangsmenyer og -vinlister.

Komfortartikler som madrasser, puter, tepper, hodetelefoner og leker er forseglet slik at de ikke berøres av andre før de tas i bruk. Emirates vil fortsette å servere varme måltider med bestikk som steriliseres før bruk.

Håndbagasje må sjekkes inn. Reisende kan kun ta med bærbar PC, veske, babyartikler og andre viktige gjenstander om bord. Passasjerer oppfordres også til å ta med egen penn for å fylle ut helseerklæringsskjemaer til destinasjoner der det trengs.

For å sikre et sunt og trygt klima i kabinen er Emiraters’ kabiner utstyrt med HEPA-luftfilter. Filteret fjerner 99,97 prosent av virus, og eliminerer støv, allergener og bakterier fra luften. Etter reisen vil hvert fly gjennomgå en grundig rengjørings- og desinfiseringsprosess for å sikre trygge, sanitære forhold.

Emirates’ kabinpersonale

For å ivareta kabinbesetningen har flyselskapet innført henting og hjemkjøring i starten og slutten av hver arbeidsperiode. Operativt mannskap sjekker inn i et eget flyplassanlegg, før de blir kjørt til flyet.

Layovers er redusert der det er mulig, og på langdistanseflygninger, der det er nødvendig med layovers, bor mannskapet på hotell med egne rom. Alle i Emirates’ mannskap blir testet for COVID-19 ved ankomst i Dubai, som er mannskapets base. Hvert besetningsmedlem har fått mandat til en 14-dagers hjemmekarantene etter hver flyging, med mindre de er på vakt.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer