Singapore er full av opplevelser for alle aldersgrupper. Og spennende og innovative attraksjoner og arrangementer fortsetter å prege den asiatiske metropolen. Et nytt 3D-museum ved navn “Trick Eye”, et safaricruise på River Safari og showet “A Flying Fairytale” er bare noen av de nye attraksjonene du kan besøke for første gang denne høsten.

Singapore 2014 (yoursingapore.com)

Singapore 2014 (yoursingapore.com)

Optiske illusjoner

Et helt spesielt museum har akkurat åpnet på Sentosa Island. Med sine 80 unike 3-dimensjonale bilder er museet det første i en rad innovative nye attraksjoner i Singapore. Besøkende til “Trick Eye Singapore” kan gå inn i maleriene og forvandles til syklende engler, ta på månen eller ri på en havskilpadde.

Trick Eye” har vært en favorittattraksjon i Korea i flere år, og nå har den også kommet til den asiatiske metropolen. Mens Singapore museum byr på original kunst fra den koreanske kolleksjonen, f.eks. “Angel’s wings”, “Moon over the sky” og “Human Cannonball”, har Trick Eye Singapore sine egne unike utstillinger også.

“Trick Eye ” museum (yoursingapore.com)

Blant de mer enn 50 spesialdesignede maleriene vil de besøkende finne “Upside-Down Aquarium”, “Horse Racing” og et av Singapores landemerker — Merlion Boat. Og når de besøkende går inn i museet, blir de ønsket velkommen av en gigantisk baby, som er spesialbygd for Singapore-museet.

3D-utstillingen har seks gallerier, hvert med sitt tema: World of Masterpieces, Safari Kingdom, Stars of Circus, Dreams of Fairytale, Love in Winter og Adventure Discovery. Hvert av dem er spesialkonstruert med tanke på å ta fascinerende fotografier slik at de besøkende kan skape minner for livet.

Et flygende eventyr for hele familien

Hvis du er på utkikk etter mot, mystikk og magi, bør du avlegge et besøk på Siloso Beach på Sentosa og se det nye kveldsshowet der. “Wings of Time” har akkurat hatt premiere og er det eneste permanente kveldsshowet som foregår på det åpne havet. Dette er et eventyr med fyrverkeri, vannfontener og multimedieeffekter og handler om den mystiske forhistoriske fuglen Shahbaz, som reiser gjennom vakre landskap sammen med sine venner Rachel og Felix. Tidens mysterier vil fascinere både barn og voksne.

Travelmarkets reiseguide til Singapore finner du HER

Skrekk og gru i lange baner

Hvis du skal til Singapore i oktober, er det en god idé å stikke innom den nye attraksjonen på Sentosa, nemlig spøkelsesbyen Spooktacular Village, der du kan forvente asiatisk skrekk og gru og utenomjordiske opplevelser som vil få deg til å tvile på dine egne sanser. I oktober i år vil alle de 40 000 kvadratmeterne til Fort Siloso bli ombygd til “Laddaland”, inspirert av den populære asiatiske filmen med samme navn. Det nye området kan by på en solid dose gruoppvekkende opplevelser for adrenalinavhengige personer i form av tåkemaskiner, kvinner som går igjen, samt døde soldater — som alle konkurrerer om hvem som kan få deg til å skrike høyest.

Fort Siloso, som ligger på kysten av Sentosa, er kjent for sin rike historiske arv, noe som gjør den til et ideelt sted som scene for et virkelighetsnært dypdykk i en landsby hjemsøkt av spøkelser. Spøkelsesbyen Spooktacular Village ligger bare noen minutter fra Singapore på fastlandet og er lett tilgjengelig med hurtigbåten til Sentosa.

River Safari Cruises i Singapore (yoursingapore.com)

Øko-eventyr i vente

De som besøker River Safari, kan nå dra på et avslappende naturcruise i Upper Seletar Reservoir og nyte synet av den klare blå himmelen og frodige grønne skoger med mulighet for å få øye på ville dyr, dette som følge av parkens nyeste attraksjon — River Safari Cruise.

Det 15 minutter lange cruiset tar de besøkende med på en reise gjennom det spektakulære Upper Seletar Reservoir — et av Singapores største tilsigsområder for vann — og gir dem en sjelden mulighet for å komme i nærkontakt med naturen i en overdådig ramme av tropisk regnskog og sølvskimrende vannveier. Cruiset følger en ny rute som snor seg langs utkanten av Singapore Zoo og Night Safari, og gir de besøkende sjansen til å se ville dyr som neshorn og sjiraffer på fredelig beite i grenseområdet for disse parkene. De som er heldige nok, kan også få et glimt av elefanter i majestetisk gange på tur langs vannkanten.

Nytt tilbud i Gardens by the Bay

Gardens by the Bay har  begynt å ta med besøkende med på en botanisk ekspedisjon til India. Her kan du komme ansikt til ansikt med skogens ville dyr som tigrer og elefanter — laget av planter naturligvis — mens du suger inn det storslåtte synet av Indias nasjonalfugl, påfuglen, elegant drapert i en fargerik flora av stemorsblomster, ringblomster og orkidéer. “Indian Safari” er Det indiske subkontinents del av “Gardens by the Bay Goes around the World”, en serie med blomsterutstillinger for året 2014.

Gardens by the Bay skal også ha spesielle arrangementer på Barnas dag og den indiske festivalen Deepavali. Du finner mer informasjon på nettstedet.

Du får mer informasjon ved å gå til nettstedene for:

Full oversikt over alle arrangementer og attraksjoner finner du HER

Les mer om Singapore HER

Kommentarer