Kiel er igjen klar for å ønske turister velkommen etter korona-nedstengingen. Den nord-tyske havnebyen har fått et nytt, sentralt samlingspunkt, Kleine Kiel Kanal, som fører den kjente kanalen enda lengre inn i byen. I løpet av sommeren vil det finne sted en rekke spennende arrangementer som vil gjøre byen verdt et besøk.

Kiel - Indre by - Rådhus - Hiroshimapark - Schleswig-Holstein - Tyskland
Kiel`s indre by med rådhus og Hiroshimapark (Foto: Oliver Franke/©TA.SH)

Kiel har fått et nytt samlingspunkt som ligger midt i byens hjerte. Under navnet Kleine Kiel Kanal er Kielkanalen nemlig blitt ledet enda lenger inn i byen.

– Åpningen av kanalen har ikke bare gjenopplivet byens sentrum, men skapt helt nye muligheter for aktiviteter og avslapping, sier Joelle Janz, turistsjef i Tysklands Nasjonale Turistkontor.

Ved Kleine Kiel Kanal er det blitt laget mange sitteplasser helt ned til vannet, og om sult og tørst skulle melde seg, er det flere kafeer og restauranter å velge mellom. Med den nyåpnede kanalen er det også skapt et naturlig bindeledd mellom kanalens mange roklubber, seilklubber, skipene i havnen og selve byen.

Briggen Eye of the Wind - Kiel - Schleswig-Holstein - Tyskland
Briggen Eye of the Wind ved kai i Kiel (Foto og opphavsrett: © Kiel Marketing e.V)

Les mer om Kielkanalen (Nord-Ostsee-Kanal) HER

På en varm sommerdag kan et besøk på Falckensteiner Strand anbefales. Dette vakre strandområdet i utkanten av byen er med sin utsikt over Kielfjorden et populært område for rekreasjon. På den sydlige siden av Kielkanalen ligger utsiktspunktet Kiel-Wik som er et godt sted for å studere skip, siden de store skipene ofte begynner eller avslutter sine reiser over Østersjøen her.

Les mer om Falckensteiner Strand HER

Bootshafensommer2018 - Kiel - Schleswig-Holstein - Tyskland
Acoustic Super Heros under Bootshafensommer2018 (Foto og opphavsrett: © Kai Kokott)

Konserter på flytende scene

Kielkanalen danner rammen rundt den tradisjonsrike kunst- og kulturfestivalen Kieler Bootschafensommer som i år finner sted fra 23. juli til 28. august. Hver fredag og lørdag gjennom hele sommeren blir det holdt konserter på den flytende scenen. Programmet har over 60 navn og er et variert potpurri av levende musikk, DJ’er, poetry slam osv.

− Festivalen pleier å trekke mange mennesker, og den har en fantastisk atmosfære. Arrangementet i år blir naturligvis litt annerledes på grunn av pandemien, men jeg er sikker på at festivalen allikevel blir fantastisk, forteller Joelle Janz.

Utover opptreden er det også mulig å nyte både drikke og regionale delikatesser.

Les mer om Kieler Bootschafensommer HER

Bootshafensommer2018 - Kiel - Schleswig-Holstein - Tyskland
Fra Bootshafensommer2018 (Foto og opphavsrett: © Mona Taube)

I september blir det igjen fest i gatene når Kieler Woche sparkes i gang. Normalt holdes denne begivenheten i juni, men i håp om å kunne gjennomføre den med færre restriksjoner, har arrangørene valgt å utsette arrangementet til 4.-12. september.

Les mer om Kieler Woche HER

Seilere - Kieler Woche - Regatta - Kiels - Østersjøen - Kielerbukta - Tyskland
Seilere under den årlige regattauken Kiele Woche (Foto: Jesper Gronnemark/© Kiel Marketing e.V)

Bli med på en tidsreise gjennom Kiel

Gjennom sommeren arrangeres det guidede turer som viser utviklingen av Kiels handelsliv. Turen heter «Manufakt(o)ur» og er en tidsreise fra det gamle bokbinderhåndverket over røstingen av kaffe til produksjonen av silke.

Guiden på turen er kledd ut som den ærverdige gamle Kielkjøpmannen Johan Schweffel som underveis forteller om sitt liv som kjøpmann på midten av det 18. århundret samt anekdoter om byen og dens personligheter, mens han leder deltakerne gjennom Kiels indre by. På rundturen får man et veldig godt inntrykk av håndverkets utvikling fra det tradisjonelle til det moderne.

Manufakt(o)ur - Guidet rundtur i Kiel - Schleswig-Holstein, Tyskland
På guidet Manufakt(o)ur i Kiels historie (Foto: © Kiel Marketing e.V)

På turen besøker deltakerne det gamle bokbinderiet på Fritz Castagne Universitetsbokbinderi som viser frem 200 år med bokbindertradisjoner. Heretter går turen til Impuls Kaffemanufaktur Kiel, der grønne bønner ristes og blir til deilig kaffe, som naturligvis også smaker. Turen slutter på et søtt vis med et besøk på Bonscherhus i Kiels gamle bydel, der det lages søtsaker i alle farger.

Les mer om «Manufakt(o)ur» HER

Siden 9. juni er det igjen mulig å reise med Color Line direkte mellom Oslo og Kiel.

Les mer om Kiel HER og om delstaten Schleswig-Holstein (Tysklands nordligste) HER

Flere relaterte artikler og nyheter finner du HER, HER og HER

Les flere artikler om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Solnedgang - Kiel Seebrücke - Østersjøen - Schlewig-Holstein -Tyskland
Solnedgang ved Kiel Seebrücke (Foto: KaiKoPhoto/© TA.SH)

Kommentarer