Hos Radisson Blu i Tromsø har sommeren blitt brukt til å renovere alle gjesterommene. Fra tidligere er møte- og konferanselokalene, resepsjonen og fasaden nyoppusset. Hotelldirektøren gleder seg over sitt «nye» hotell og ser frem til en travel høst- og vintersesong med mange Nordlys-turister. – Resultatet har blitt så fint. Nå er vi klare til å gi både lokale og internasjonale gjester de beste hotellopplevelsene i Tromsø, sier hotelldirektør Aart Niemans hos Radisson Blu Hotel i Tromsø.

Nyoppusset gjesterom hos Radisson Blu Hotel i Tromsø (Bildekilde: Radisson Hotel Group)

Sommermånedene har gått med til å pusse opp alle 269 gjesterom. Resultatet er lyse og innbydende rom, i nordisk design, hvor komfort og utsikten står i sentrum.

– Vi har jo den vakreste utsikten. Den vil vi at våre gjester skal kunne nyte fra rommene sine. Med store vinduer og uslåelig utsikt over byen og den fantastiske naturen, samt myke sittegrupper og sofaer kan gjestene få oppleve det aller beste av byen – rett fra sitt eget rom», forklarer hotelldirektøren.

Utsikten fra et av gjesterommene hos Radisson Blu Hotel i Tromsø (Bildekilde: Radisson Hotel Group)

Populært for utenlandske turister

De siste årene har vinterturismen i Norge fått et betydelig løft. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at antallet utenlandske turister som overnatter ved hotellene i Nord-Norge har økt kraftig.

– Her kan vi takke naturen for hjelpen. Nordlyset har veldig populært blant turistene. Et massivt promoteringsarbeid fra mange ulike aktører har virkelig bidratt til å sette destinasjonen på kartet, også i utlandet, sier Aart som tidligere har vært hotellsjef i Brussel og jobbet både i Amsterdam, Nederland og Los Angeles.

– Vi gleder oss til å vise frem Nordlyset og vår uslåelige natur. Vi står klare med åpne armer for å ta imot gjestene til vårt «nye» hotell, sier hotelldirektøren begeistret.

Les også: Internasjonal hotelldirektør til Radisson Blu Hotel i Tromsø (mai 2017) 

Radisson Blu Hotel i Tromsø er nyoppusset (Bildekilde: Radisson Hotel Group)

Minneverdige opplevelser

Radisson Blu er det eneste internasjonale hotellet i Tromsø. Hotellet ligger kun fem minutter fra Langnes flyplass og er det perfekte utgangspunkt for gjester som vil på arktiske eventyr. Det er gangavstand til byens attraksjoner og om vinteren kan Nordlyset oppleves fra hotellets glassbro.

Alle de 269 rommene og suitene er innredet med lyse, innbydende farger i lys grå, beige og hvit. Moderne løsninger og trendy lamper gir rommene det lille ekstra, både av komfort og estetikk. Bordplatene er i marmor og på veggene henger lokal kunst.

Designelementer hos Radisson Blu Hotel i Tromsø (Bildekilde: Radisson Hotel Group)

De myke lenestolene fra Ekornes inviterer gjestene til å slappe av og nyte utsikten. Med godt om lagringsplass, er rommene ideelle for gjester som reiser langt.

Rommene har mange strømuttak og hotellet tilbyr gratis trådløst internett slik at gjestene kan se på film, høre på musikk og surfe på internett. Det er også flere restauranter på hotellet, deriblant populære «Yonas Pizzeria & Catering», «Charly’s Restaurant & Bar» og «Rorbua Pub», som er en favoritt blant lokalinnbyggerne. Hotellet har også et treningssenter med badstue i 10. etasje, med spektakulær utsikt over fjorden og Ishavskatedralen i byen.

Uslåelig utsikt fra hotellets treningsrom (Bildekilde: Radisson Hotel Group)

Nylig renoverte også hotellet hele møte- og konferanseavdelingen, og valgte miljøvennlige løsninger. Hotellet huser Tromsøhallen, som er den største bankettsalen i Tromsø, med plass til opptil 650 i teaterstil, 440 i klasseromstil og 450 for banketter.

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 % da de pusset opp møte- og konferanseavdelingen. Av energisparende tiltak slås blant annet lyset automatisk av når møterommene ikke brukes. 400 vinduer i hotellet er skiftet ut til trelags, lydtette vinduer og flertallet av de mer enn 10 000 lyspærene er byttet ut med led-pærer.

Les flere saker om Radisson Blu HER og om Tromsø HER 

Gjesterommene gir spektakulær utsikt over byen og naturen (Bildekilde: Radisson Hotel Group)

Kommentarer