Fredag kveld var Stena Saga tilbake i trafikk på ruten mellom Oslo og Frederikshavn etter tre uker i dokk i svenske Landskrona. Der har skipet gjennomgått omfattende restaurering og oppgradering både utvendig og innvendig.

Stena Saga - Stena Line - Premium lugar - 2020
Stena Saga har fått nye Premiumlugarer med sjøutsikt og TV (bildekilde: stena line)

Det var et nyoverhalt skip som forlot Landskrona for å sette kursen mot Frederikshavn og videre til Oslo.

Dokkingen har både vært en del av den obligatoriske årsklassifiseringsen for slike skip, men det har også blitt gjort forbedringer både i maskinrommet, ventilasjonsanlegg, ventiler (vinduer), samt overflatebehandlinger.

Det har blitt jobbet dag og natt for å overholde tidsfristen, og denne er blitt overholdt!

Oppgraderinger

Foruten at hele skipet er malt, alle ventiler har fått renhold og vedlikehold, og nye tepper er lagt, er årets store nyhet lugarkategorien «Premium».

Dette er utvendige lugarer med dobbeltseng og en ekstra nedfellbar overkøye. Dette er den gamle «Comfort Class Plus»-kategorien som nå har blitt strippet helt ned for så å bli bygget opp igjen.

De nye lugarene har ny dobbeltseng med ny madrass, ny overkøye, nytt panel på veggene, nye møbler, teppe på gulvet, samt ny og større TV. I tillegg har baderommene blitt pusset opp fra bunnen og blitt modernisert.

Ansatte om bord

Stena Saga har også fått renovert mannskapsmessen, mannskapslugarene og dagrommet deres slik at ansatte om bord også skal få ta del i den totale oppgraderingen av skipet.  

– Trivsel er viktig! Ikke minst når man er sammen på et skip 24/7 én uke av gangen. At mannskapet er blide og fornøyde smitter selvsagt over på gjestene våre, sier Ole Herman Kjernsby, Travel Commercial Manager i Stena Line Norge.

Sikkerhet

Alle Stena Lines skip tas regelmessig ut av trafikk for å gjennomgå påkrevet vedlikehold, men også fordi vi setter sikkerhet i høysetet.

Alt om bord skal selvsagt fungere optimalt, og alle system gjennomgås, vedlikeholdes, testes og får nødvendig overhaling. Dette gjelder alt fra ror og propeller, motor, telefoni, brannsikring etc.

Stena Saga er nå klar for en ny vår og sommer i trafikk Oslo – Frederikshavn, og det siste som gjøres nå er en fullstendig rengjøring av over 400 lugarer.

Flere saker om Stena Line finner du HER

Kommentarer