Hundretusener reiser årlig til Brasil for å oppleve landets berømte karneval. Festlighetene er kjent for sin fartsfylte samba, livlig musikk og fargerike kostymer. 

Brasil - Karneval - Rio de Janeiro street Carnival
Gatekarneval i Rio de Janeiro (Foto: Riotur)

Karneval er en smeltedigel av brasiliansk kultur og historie, og hver by har sine særegne tradisjoner. Mens Rio de Janeiro utvilsomt er den mest kjente destinasjonen, regnes byen Salvador som en av de mest populære karnevaldestinasjonene blant brasilianere selv.

Brasil - Karneval - Salvador Carnival
Karnevalet i Salvador (Foto: Peu Fernandes)

Her er noen nyttige tips til en trygg og vidunderlig brasiliansk karnevalopplevelse – uansett hvor du velger å reise. 

Gå ikke glipp av de mange gatefestene

Enten du feirer i Rio de JaneiroSalvadorOlinda eller Recife er det hundrevis av gatefester i hver by som er verdt å få med seg, i tillegg til paradene. For å få med seg et par av de 300 (!) gatefestene som finner sted i Rio, kan besøkende laste ned appen Blocos de Rio. Man kan sikre seg inngang på gatefestene i Salvador ved å gå til innkjøp av såkalte abadás på forhånd – T-skjorter som fungerer som inngangspass.

Brasil - karneval - Rio de Janeiro Carnival
Karnevalet i Rio de Janeiro (Foto: Riotur)

Kle deg fabelaktig og funksjonelt

Brasiliansk karneval er kjent for sine glamorøse kostymer og usedvanlige tilbehør. Brasilianere bruker gjerne referanser fra film eller serier, artister og kjendiser. Gruppekostymer er også populært. I tillegg til kreativ utfoldelse, er komfort alfa og omega: Gode sko og funksjonelle klær gjør seg godt og festen kan dermed vare mye lenger!

Forfriskninger mot heteslag

Feiringen finner sted i løpet av den brasilianske sommeren og gradestokken bikker gjerne 30 grader. Et flott tips til de som feirer i den nordøstlige delen av landet er å slukke tørsten med lokalt kokosvann, en flott kilde til næringsstoffer og mineralsalter. Brasiliansk fruktjuice av diverse slag er også leskende. Vannflasken bør man uansett ha lett tilgjengelig. 

Brasil - karneval - Recife Carnival
Karnevalet i Recife (Foto: Setur-PE)

Beskytt deg mot den brasilianske solsteken

Bruk lette og luftige klesplagg, solhatt eller caps og bruk rikelig med solkrem.

Be om hjelp ved behov 

Mange av de brasilianske vertsbyene har turistinformasjonssentre lett tilgjengelig for festgjengerne. Der kan du finne kart og få bistand av vennlige tospråklige ansatte. I hovedbyene økes dessuten andelen patruljepoliti i områdene festlighetene finner sted.

Med de beste ønsker om en trygg og fantastisk karnevalsesong!

Flere saker om Brasil og om karneval verden over finner du HER og HER

Kommentarer