Nå kan du daglig bli med på Fjord Cruise Narvik. En vakker båttur i historisk interessante omgivelser fra Narvik til Rombaksbotn med to daglige avganger i sommer.

Hålogalandsbrua - Rombaksfjorden - Ofoten - Nordland - Nord-Norge - Artic Train - Norway`s best
Rombaken er både vakker og historisk interessant (Foto: Sverrre Hjørnevik/Norway`s best)

Norway’s best AS kjøpte seg inn i Arctic Train, som går i rute på Ofotbanen, høsten 2020, og har siden det inngått samarbeid med flere reiselivstilbydere i regionen.

– Vi ønsker å vise gjestene den flotte Rombaksfjorden og gi de et innblikk i den unike krigshistorien fjorden har. Samtidig vil fjordproduktet tilføre et rundreisekonsept i Narvik, med Arctic Train, vandring og fjordopplevelse tilbake til Narvik, sier Solrun Hjelleflat, administrende direktør i Norway’s best AS.

Solrun Hjelleflat - direktør - Norway's best AS - Flåm AS
Solrun Hjelleflat (Foto: Norway’s best AS/Sverre Hjørnevik

Les også: Arctic Train bookes på Visitflam.com (november 2020) – Flåm AS medeigar i Arctic Train (oktober 2020)

Fjord Cruise Narvik

Ruten har avgang fra Narvik kl. 11.00 og 15.00 daglig, og er et produkt eid av Norway’s best AS. Det er fartøyet Fjord Lady som skal operere ruten. Turen til Rombaksbotn tar omtrent en time og 15 minutter. Om bord er det plass til opp mot 100 passasjerer, og det er plass til å nyte utsikten både inne fra salongen og ute på dekk.

Fjord Lady - turistbåt - Norway`s best - Fjærlandsfjorden - Vestland
Fartøyet Fjord Lady har tidligere gått i rute på Fjærlandsfjorden i Vestland (Foto: Sverrre Hjørnevik/Norway`s best)

Gratis lydguiding via appen Voice of Norway vil være tilgjengelig for gjester som ønsker å vite mer om det man ser underveis. Forfriskninger og lette retter kan kjøpes i kiosken.

– Vi har stor tro på produktet og at det komplementerer andre opplevelsesprodukt i Narvik, forteller Hjelleflat.

I 2021 er det planlagt 64 driftsdager, fra 19. juni til og med 21. august, mens for 2022 er det planlagt en lengre sesong fra midten av mai til midten av september.

Kombinasjon med Arctic Train

Rutetidene er tilpasset slik at man kan kombinere en togreise med Arctic Train og vandretur på Rallarveien med fjordcruiset. Hver dag gjennom hele sesongen vil det være mulig å ta toget til Katterat stasjon, enten direkte eller ved retur fra Bjørnfjell, og gå den historiske Rallarveien ned til Rombaksbotn hvor man tar båten tilbake til Narvik.

Rombaksfjorden - Ofoten - Nordland - Nord-Norge - Artic Train - Norway`s best
Fjord Cruise Narvik korresponderer med Arctic Train ved Rombaksfjorden (Foto: Sverrre Hjørnevik/Norway`s best)

I tillegg vil man på lørdager og alle dager mellom 5. – 25. juli kunne ta toget fra Narvik til Bjørnfjell kl. 09:10 og gå Norge på tvers på Rallarveien. Både halvdagsturen med vandring fra Katterat stasjon og heldagsturen Norge på tvers er tilpasset aktive nordmenn på Norgesferie, og passer både for de historieinteresserte og de som bare ønsker en tur gjennom vakker arktisk natur.

Hålogalandsbrua - Rombaksfjorden - Ofoten - Nordland - Nord-Norge - Artic Train - Norway`s best
Den over 1500 meter lange Hålogalandsbrua nord for Narvik ble åpnet i 2018 (Foto: Sverrre Hjørnevik/Norway`s best)

Les også: Flåm blir nasjonal reiselivsaktør (mars 2021)

Kommentarer