– Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på lufthavna, sier lufthavndirektør Leif A. Lorentzen ved Stavanger lufthavn, Sola.

Leif Anker Lorentzen (foto: ©otoerres)

Slik gjør du

Anbefalt løsning er å benytte mobiltelefonen til å betale, slik at du unngår kø ved automaten og selv kan ordne med betalingen når det passer. Du kan betale opptil 48 timer etter utkjøring på nettsidene til Sesam parkering eller på appen «Sesam Sesam».

Dette kan gjøres uten å registrere brukerprofil. Ved å registrere profil kan du imidlertid aktivere automatisk trekk, slik at betalingen går sømløst. De besøkende kan også benytte betalingsautomaten. Dersom den besøkende ikke bruker betalingsautomaten eller mobil-løsningene – sendes faktura, og det tilkommer da et fakturagebyr.

En enkel løsning er også at du forhåndsbestiller parkering på Avinors hjemmesider. Systemet benytter ditt bilskilt som “innkjøringsbillett” og gjenkjenner at du har bestilt og betalt for parkeringen din.

Avgiftsfri parkering i 20 minutter

På Kiss & Fly (P1 og P3) utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil 20 minutter. Dette for å slippe av eller hente reisende.

– Det er ikke meningen at man skal forlate bilen i dette området, ordningen er kun ment for avtalt henting eller levering av reisende. Dette for å sikre god trafikkflyt og forhindre kødannelse foran terminalen. Trenger man å stå lenger enn dette, må vanlig parkering benyttes, forklarer lufthavndirektøren.

– Vi har forståelse for at det nye systemet er ukjent for mange, og har av den grunn jobbet særlig med å skilte så bra som mulig. Vi håper den nye ordningen blir godt mottatt, avslutter Lorentzen.

Appen kan lastes ned allerede i dag, men endringen trer i kraft fra midnatt 1. juni.

Dersom den reisende har spørsmål knyttet til betaling og fakturering skal disse rettes til Sesam parkering, kontaktdetaljer og mer informasjon om betalingen finnes HER

Flere saker om Stavanger lufthavn Sola finner du HER 

Les også: Ny parkeringsoperatør ved Bergen lufthavn Flesland fra 1. juni

Kommentarer