Musikkens by, Tysklands nest største by, den grønne byen, også kjent som Hamburg inviterer til åpning av deres nye storstue. Elbphilharmonie Hamburg ble åpnet offisielt i januar 2017, et arkitektonisk unikt konserthus i den maritime storbyen.

(Foto: Maxim Schulz )

Arkitektonisk unikt

Konserthuset er utformet av de sveitsiske arkitektene Herzog & de Meuron som blant annet står bak «fugleredet» I Beijing og Allianz Arena i München. Den spektakulære bygningen innehar 45 private leiligheter, 360 graders offentlig panoramaplan, hotell og restaurant. Dette i tillegg til tre unike konsertsaler hvor det skal spilles et variert utvalg musikk.

– Konserthuset er bygget over tidligere lagerhus A i havnen og er et unikt bygg. Utsikten på 37 meters høyde i panoramaområdet er helt spektakulært. Vi tror at dette virkelig kommer til å sette Hamburg på kartet sier direktør for Elbphilharmonie Christoph Lieben-Seutter.

(Foto: Maxim Schulz )

Musikkens by

I tillegg til å være en metropol og kåret til Europas grønneste by i 2011 betraktes Hamburg for å være musikkens by. Faktisk var Europas første opera i Hamburg som åpnet i 1678. Siden den gang har Hamburg utviklet seg til en mangfoldig musikkby med tre profesjonelle orkestre, et operahus og hjembyen til en rekke musikere innenfor jazz, rock, pop, elektro. I tillegg var Hamburg The Beatles’ første stoppested på «The Indra Club». Byen innehar også flere musikkinstitutter.

– Hamburg er virkelig musikkens by, og vi mener derfor det er stort at byen nå får et nytt flaggskip. Konserthuset vil dekke et mangfold av musikk, og vi håper derfor det vil tiltrekke alle slags mennesker sier Lieben-Seutter.

Les mer om Elbphilharmonie Hamburg:

Les også:

NDR filharmoniske orkester

Når Hamburgs nye storstue offisielt åpner i januar 2017 vil det være sjefsdirigent Thomas Hengelbrock som leder an sitt orkester i den spektakulære hovedsalen. Fortolkende eksperimentering og ukonvensjonell programdramaturgi kjennetegner hans arbeid.

Programmet for åpningsdagene omfatter et nykomponert stykke, skrevet spesielt for anledningen. Orkesteret får besøk av den anerkjente norske cellisten Truls Mørk i november.

– Vi er utrolige glade for å ha NDR filharmoniske orkester som residensorkester når vi åpner konserthuset. Ledet an av anerkjente Hengelbrock håper vi på en rekke magiske opplevelser i tiden som kommer sier Lieben-Seutter.

Les mer om Hamburg HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer