OldenLoen i Nordfjord er nominert til Sea Trades Årets Cruisehavn 2019. De to andre nominerte er Yokohama i Japan og Zadar i Kroatia.

OldenLoen Cruise Park (Foto: Nordfjord havn)

Hvert år kårer cruiseorganisasjonen Sea Trade årets cruisehavn. I år er OldenLoen blant de topp 3-nominerte verden over, i selskap av Yokohama i Japan og Zadar i Kroatia.

Tidligere vinnere er blant annet Dublin, Amsterdam, København og Southhampton.

Vinneren kåres under den årlige Seatrade-konferansen den11. september.

Kriteriene for nominasjonen er at en i løpet av de siste 12 månedene har gjort signifikante forbedringer for å promotere cruiseturisme.

Bakgrunnen for topp-nominasjonen av OldenLoen er  tilrettelegging av Olden Cruise Park og at integrering av Hydla klatrepark  som utfluktsalternativ for cruisegjester. Begge tiltak er etablert i år og bidrar til at den lille bygda med 600 innbyggere kan ta imot om lag 250.000 cruiseturister på en smidig måte hver sesong.

Hydla klatrepark (Foto: Nordfjord havn)

– Tiltak som Olden Cruise Park og integrasjonen av Hydla klatrepark viser hvordan lokalsamfunn og cruisenæringen i samarbeid kan spille hverandre gode, sier Tor Christian Sletner, Vice President CLIA og ansvarlig for maritim politikk og myndighetskontakt i Europa.

Olden Cruise Park er tilrettelagt for både cruiseturister, cruiseopreatører og lokale aktører. Hydla klatrepark er etablert av lokale aktører og tilbyr cruiseturistene en klatreopplevelse i vill, norsk natur.

– Olden Cruise Park og integrasjonen av Hydla klatrepark er eksempler til etterfølgelse, hvor lokal verdiskapning og cruisenæringen kobles sammen. Slik det burde være flere steder og slik cruisenæringen ønsker, legger Sletner til.  

Olden Cruise Park består av:

  • Tender brygge
  • Trafikkavviklingsområde (Shoreex buss/Tog/Shuttle busser/Taxi)
  • Sanitæranlegg med både toalettbygg og oppholdsrom for busssjåfører, guider og skipsmannskaper
  • Lokalt salgsområde ved cruiseanløp
  • Parkområde med benker
  • Området skjermet fra sol eller regn
  • Badestrand
  • Blomsterbed og flaggborg
  • Tilgang til gratis Wi-Fi

Les mer om kåringen og arrangementet HER

Les mer om Olden/Loen Cruise Park HER og HER

OldenLoen Cruise Park i Nordfjord (Foto: Nordfjord havn)

Kommentarer