Mange nordmenn bytter gjerne ut surkål og sludd med tapas og sol i julen, og ifølge Norges største reisearrangør er det spesielt Kanariøyene som lokker.

Det er mange som benytter fridagene i julen til å få litt sol og varme. Her fra Phuket i Thailand. (foto: ving.no)

– Å reise bort i jula har alltid vært populært. Det er mange som benytter seg av disse fridagene for å få litt sol og varme. I år er jo juleaften på en mandag, så det gir gode muligheter for de av oss som ikke har så mange feriedager til gode også, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Ikke overaskende er det klassikere som Gran Canaria og Tenerife som topper listen over reisemålene vi velger oss i årets siste uker. Men også Thailand og Kapp Verde er populære destinasjoner for reiser på vinteren.

Siri Røhr-Staff (bildekilde: ving.no)

De eldste reiser mest

I følge Ving er over halvparten av de som reiser i julen fra 50 år og oppover.

– Denne aldersgruppen har rett og slett mest tid, mest penger og størst reiselyst. Men det er også mange barnefamilier velger å reise sydover i juleferien. De bruker muligheten til å få et lite avbrekk i hverdagen når skole og barnehage først er stengt, forteller informasjonssjefen.

Fra Restaurante La CofradÍa de Pescadores, Puerto de las Nieves på nordkysten av Gran Canaria (bilde: ving.no)

Lave priser

Prisene på årets julereiser er også rimeligere enn normalt. Det er gode nyheter til de som ønsker seg en ferie på tampen av året.

– Årsaken til de lave prisene skyldes ettervirkningene av den varme sommeren vi opplevde i år og at mange, som et resultat av dette, har tatt ut det de har av ferie. Derfor er etterspørselen noe lavere enn vanlig, og prisene går ned, avslutter Røhr-Staff.

Flere relaterte saker finner du HER – Les flere saker om Ving HER 

Uterestaurant i Mas Palomas på Gran Canaria, (Foto: Joakim Borén/Ving)

Kommentarer