Europeiske land skjuler langt flere skatter enn evig populære London, Paris og Roma. Bookingsiden Hotels.com har plukket fem mindre kjente reisemål og sikrer dermed Europa-ferien for de som søker nye opplevelser.

Padura, Italia - Hotels.com

Padura i det nordlige Italia (Fotokred: Schubbay/Wikimedia (under Creative Commons-lisens)

– Det er mange spennende og vakre steder i Europa som ofte havner i skyggen av de mer kjente destinasjonene. De som har krysset de typiske storbyfavorittene av på lista, vil garantert få utvidet horisonten ved å besøke noen av de mer ukjente stedene, påpeker Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Padura, Italia

Padura er sannsynligvis den eldste byen i Nord-Italia, og ble grunnlagt i 1183 f. Kr. Padura havner ofte i skyggen av Venezia som ligger en times kjøretur unna.

Den sjarmerende byen kan skilte med mange, og ikke minst mer uoppdagede, historiske severdigheter. Basilica di Sant’Antonio er verdt et besøk, og Scrovegni-kapellet med fresker av Giotto likeså.

Med så mye vakker arkitektur fra forskjellige tidsaldre blir byvandringen en aldeles hyggelig opplevelse. Her møtes åpne markedsplasser fra middelalderen og fasadene fra fascist-perioden i en spennende miks.

Padura skjuler også mange fine parker der man kan hvile slitne turistbein. Markedet Palazzo della Ragione bugner av godsaker du kan kjøpe med deg hjem.

Les mer om Padura HER  – Sjekk hotellprisene i Italia HER

Cornwall, Storbritannia

Cornwall, Storbritannia (Fotokred: Rarb/Wikimedia (under Creative Commons-lisens)


Sørvest i Storbritannia ligger en av landets skjulte skatter –
Cornwall. Området passer både for en avslappende og en aktiv ferie.

Den storslåtte naturen skaper en perfekt ramme for lange turer, og kysten er et av de beste surfestedene i Europa.

Badenymfene finner seg fort til rette på de kritthvite paradisstrendene.

De koselige småbyene i Cornwall har en erkebritisk atmosfære og mange muligheter for kulinariske opplevelser – enten man vil prøvesmake lokale delikatesser eller nyte førsteklasses retter på Michelin-restauranter.

Les mer om Cornwall HER — Sjekk hotellprisene i England HER

Middelburg, Nederland

Middelburg, Nederland (Fotokred: Welleschik/Wikimedia (under Creative Commons-lisens)

Dersom du allerede har utforsket den nederlandske hovedstaden, er Middelburg et mer uoppdaget alternativ. Denne historiske byen kombinerer flere trekk typisk for Nederland: vakker arkitektur, supre sykkelmuligheter og nærhet til vannet.

De mange kanalene og varehusene fra 1700- og 1800-tallet er en arv fra tiden da Middelburg var tilknyttet det nederlandske Ostindiske kompani.

Et av byens meste kjente landemerker er det 91 meter høye tårnet Lange Jan som ruver over bykjernen. De som er spreke nok til å klatre de 207 trappetrinnene til toppen, premieres med en storslått utsikt.

I tillegg til mange koselige kaféer, restauranter og butikker, holdes det marked i Middelburg hver torsdag der man kan finne alt fra grønnsaker til klenodier.

Les mer om Middelburg HER – Sjekk hotellprisene i Nederland HER

Bodensjøen, Tyskland

Meersburg - Bodensjøen - Tyskland - Hotels.com

Meersburg ved Bodensjøen i Tyskland (Fotokred: Stefan-Xp/Wikimedia (under Creative Commons-lisens)

Tysklands største innsjø, Bodensjøen, grenser mot så mange som tre land: Tyskland, Sveits og Østerrike. Området er populært på grunn av Weissherbst rosévinene som produseres her. Middelalderbyen Meersburg er et fint sted å smake på de lokale edle dråpene og ta et nærmere titt på severdighetene.

De som ønsker en mer aktiv ferie kan sette seg på en sykkel og oppdage Bodensjøen på to hjul. Her er vinranker, landsbyidyll, fjelltopper og panoramautsikt over innsjøen fast følge på turen.

Sørg for å ha med passet for å kunne rulle problemfritt gjennom alle tre land. Alternativt kan et besøk til Bodensjøen kombineres med en skitur, da Alpene er rett utenfor dørstokken.

Les mer om Bodensjøen HER  – Sjekk hotellpriser i Tyskland HER

Porquerolles, Frankrike

Porquerolles, Frankrike (Fotokred: Prométhée33/Wikimedia (under Creative Commons-lisens)

Selv om Paris er den ultimate romantiske byen for mange, finnes det flere steder i Frankrike som scorer høyt på kjærlighetsskalaen. For eksempel øya Porquerolles utenfor kysten sør i landet.

Denne idylliske middelhavsøya er ukjent for mange, men har en historie knyttet til den store kjærligheten: Den rike belgiske eventyreren Francois Joseph Fournier kjøpte nemlig øya som en bryllupsgave til sin kone i 1912.

Porquerolles er midt i blinken for de som søker en avslappet ferie. Båtturer, padling, fisking og snorkling i det krystallklare vannet kan kombineres med sykkelturer gjennom det vakre landskapet. Alternativt kan man selvfølgelig nyte late dager på kritthvite sandstrender.

Les mer om Porquerolles HER – Sjekk hotellprisene i Frankrike HER

Kilde: hotels.com

Kommentarer