Oppdag ulike steder i Katalonia på en annen måte: ved geocaching, en fritidsaktivitet som består av å følge noen koordinater og en serie spor som gjør det mulig å finne skjulte skatter langs en rute.

De ulike forslagene kan gjøres til fots, på sykkel, til hest eller med bil.

Sant Martí Sarroca er en av pionerkommunene til å markedsføre sitt territorium gjennom geocaching. Med økoturisme-opplevelsen Caminos de Sant Martí Sarroca, kan man spasere mellom skoger og vingårder og oppdage mange kroker i denne vakre kommunen som ligger mellom sletten og fjellene i Alt Penedès.

En annen geosøkaktivitet er den de har lagt i sammen naturparken Cadí-Moixeró og den regionale naturparken i de katalanske Pyreneene. Det er et interaktivt spill Cuaderno de Pierre (Pierres notatbok), som inviterer deg til å utforske et landskap fullt av historie og å gå inn i en fascinerende verden bebodd av katharer, feer og pastoralister.

I Canet de Mar, kan man også spille Grifo de Canet (Canets kran), et interaktivt forslag for hele familien som åpner dørene for viktige scenarier i hovedarven til denne landsbyen i fylket Maresme  på en veldig original måte.

Hjort og dinosaurer, i de katalanske Pyreneene

Nasjonalreservatet Boumort, som ligger i Tremp (Pyreneene), er det perfekte stedet for observasjon av dyreliv, og spesielt hjort. Historikere kan også besøke Conca Dellà, hvor rester av de siste dinosaurene som bebodde Europa er bevart.

De besøkende i Boumourt-reservatet kan nyte en sirkulær rute på 66 km som det anbefales å gjøre i 4×4 kjøretøy eller BTT. En rundtur som leder til priviligerte steder hvorfra man kan iaktta og høre hjort og, om høsten, snuble over gemser, rådyr og de fire store artene av rovfugler som for eksempel lammegribb og svartgribb.

For mer informasjon, kontakt Epicentre, besøkssenteret i Pallars Jussà. Tlf. (+34) 973 653 470 /på mail HER  eller via nettsiden HER

På den andre siden, i Cretácico-parken i Conca Dellà ved landsbyen Isona, også i Pyreneene, bevares et av Katalonias viktigste palaeontologiske funn med rester av dinosaurer. Museet Conca Dellà arrangerer guidede turer til stedet, hvor man kan se sporene fra de siste dinosaurene som bodde i Europa.

Les mer HER – Flere saker om Katalonia finner du HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Kommentarer