Solrike Dubai har mye mer å by på enn en imponerende skyline og et stort utvalg aktiviteter som alle lar seg fascinere av og ønsker å få med seg. Du har også mange muligheter til å ta en titt «bak fasaden» og oppleve den lokale kulturen på nært hold. For eksempel kan du være med på omvisning og tradisjonelt middagsselskap i den gamle bydelen, shoppe fargerike tepper og byens beste flatbrød i Al Satwa-området eller oppleve den tradisjonsrike idretten kamelveddeløp i ørkenen – hvor det også er mulig å leke beduin for en natt.

Tradisjonell middag på gulvet

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) i området Al Fahidi Historical Neighbourhood kan besøkende i Dubai lære mer om ørkenstatens lokale kultur og tradisjoner. Her kan du blant annet bli med på en guidet tur i det historiske nabolaget, etterfulgt av et tradisjonelt måltid – enten frokost, lunsj eller middag – servert på tepper på gulvet. Under måltidet forteller den lokale verten om livet i Dubai og svarer på spørsmål.

Finn veien: Al Musalla Road, Al Fahidi Historical Neighbourhood, Bur Dubai

Byens beste flatbrød

Al-Satwa-området i Dubai er stedet hvor mange lokale selv handler inn, og de mange kremmerne selger alt fra flotte tepper og tekstiler til suvenirer og husholdningsvarer. Områdets innbyggere er en blanding av mange forskjellige nasjonaliteter, noe som betyr at man her finner små lokale restauranter med mat fra hele verden. Faktisk sies det at Al Satwa har de beste flatbrødene i hele Dubai.

Finn veien: Al Satwa, i nærheten av Al Diyafah Street; Sun Bakery, Al Satwa Road

Kamelveddeløp

Kamelveddeløp er en av Dubais mest tradisjonsrike idrettsgrener – og en morsom og gratis aktivitet for hele familien. I tillegg gir den et unikt innblikk i byens kulturelle tradisjoner. Veddeløpene avholdes ofte om morgenen eller sent på ettermiddagen, og de går av stabelen på spesielle baner i ørkenen. Her kan man oppleve hundrevis av dresserte kameler fra hele Midt-Østen konkurrere om å sikre eierne verdifulle premier.

Finn veien: Al Marmoom Camel Racetrack, Dubai-Al Ain Road

Camping i ørkenen

Besøkende som vil ha en pause fra bylivet, bør besøke Al Qudra Lake, en menneskeskapt innsjø i Saih Al Salam-ørkenen. Her kan en være heldig å få øye på noen av de mange ville dyrene som lever i ørkenen, som for eksempel ørkenrever og antiloper av arten «oryx». Det er også et flott sted for å nyte en medbrakt piknik, og aktive reisende kan sykle en tur rundt innsjøene på den anlagte sykkelruten. Hvis man vil gjøre ørkeneventyret komplett, er det til og med mulighet for å overnatte i telt ved sjøen på ekte beduinvis.

Finn veien: Al Qudra Lakes, Seih Al Salam-ørkenen

Dubai for 3000 år siden

Et annet sted i ørkenen – like ved grensen til Oman – ligger Hatta Heritage Village. Her kan man oppleve livet i De forente arabiske emirater som det var for 3000 år siden. Den gamle landsbyen ligger ved foten av Hatta-fjellene og består av omkring 30 originale bygninger og en bekk med ferskvann. Her finnes også en utstilling med originale gamle verktøyer, våpen, møbler og skulpturer fra området.

Finn veien: Hatta Heritage Village, Hatta

Les mer om Dubai HER – Les flere redaksjonelle saker om Dubai HER 

Les også: Dubai: Overnatt under vann eller på en alpetopp – Verdens største fornøyelsespark åpner i Dubai – James Bond-brunsj i Dubai

Kommentarer