Sommeren er i gang og mange golfentusiaster klør etter å få teste ferdighetene på banen. Flyselskapet British Airways har identifisert noen av de beste banene i Storbritannia hvor golfglade nordmenn kan kombinere ferie med den ultimate golfopplevelsen.

Peter Rasmussen (BA)

Peter Rasmussen (BA)

– Norge har over 100 000 aktive golfspillere, men det er en relativt ny sport her til lands. I Storbritannia derimot, har golf en lang tradisjon og er nærmest et kulturelt fenomen. Heldigvis for golf-glade nordmenn, betyr det at noen av verdens beste baner ligger en rask flytur unna og kan lett kombineres med årets sommerferie, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa sjef for British Airways.

Her er listen over golfbaner som British Airways anbefaler:

St. Andrews Old Course (St. Andrews, Skottland)

St. Andrews Old Course er en av verdens eldste og mest berømte golfbaner. Den regnes som golfsportens mekka og en runde her er blitt en pilgrimsferd og den ultimate golf-drømmen for mange. Vind, vær og ujevnt terreng gjør Old Course svært utfordrende — selv for de beste spillerne. Det kan også være en utfordring å få starttid på den populære banen, men selve byen St. Andrews er verdt turen like mye som golfbanen. Banen krever maks handicap på 24 for menn og 36 for kvinner.

Hvordan komme seg hit?

Fly til Edinburgh og ta tog videre til Leuchars. Eventuelt lei en bil og utforsk flott skotsk landevei. Les mer HER

Royal Lytham & St Annes Golf Club (Lancashire, England)

Royal Lytham & St Annes ble grunnlagt i 1886 og har klart å bevare sin tradisjonelle, engelske sjarm — det klassiske, røde mursteinsklubbhuset er nærmest blitt et symbol på engelsk golf. Klubben ligger i landsbyen Lancashire i nord-England og har arrangert hele 11 British Opens, senest i 2012. Opplev ekte landsbyatmosfære ved å overnatte i klubbens “Dormy House” — et tradisjonelt engelsk murhus med utsikt over den flotte banen. Her får du tilgang til klubbens fasiliteter med frokost og middag i det ikoniske klubbhuset pluss tilgang på ekstra tee-tider.

Hvordan komme seg hit?

Fly med til Liverpool eller Manchester og kjør en time nordover til Lytham St. Annes. Les mer HER

Royal Troon Golf Club (Troon, Skottland)

Årets British Open holdes på Royal Troon i juli og samler verdens beste og mest berømte golfspillere. Klubben har arrangert en rekke store mesterskap. Du kan teste ferdighetene dine i fotsporene til golflegender som Arnold Palmer og Tom Watson. Om du velger å heller dra som tilskuer, tilbyr klubben en rekke arrangementpakker i forbindelse med årets British Open.

Hvordan komme seg hit?

Fly til Glasgow, Skottland og kjør ca 40 minutter sør. Les mer HER og  HER

Celtic Manor Resort (Newport, Wales)

Celtic Manor Resort i sørøstlige Wales er blant Storbritannias flotteste feriedestinasjoner og et velkjent golfhotell. Resortens tre golfbaner er i verdensklasse og har arrangert en rekke mesterskap, blant annet Ryder Cup i 2010. De luksuriøse fasilitetene har to hoteller, hele seks restauranter, to spa og et bredt utvalg av aktiviteter for hele familien. Etter en runde golf kan du teste ferdihetene dine i terrengsykling eller kanopadling, dra på shopping i Cardiff eller Bristol, eller besøke noen av Wales mest berømte slott. På Celtic Manor Resort går du i fotsporene til berømte golfspillere, kjendiser og til og med 28 verdensledere som samlet seg her på NATO-toppmøte i 2014.

Hvordan komme seg hit?

Fly til London Heathrow og kjør 90 minutter til Newport. Eventuelt fly videre fra Heathrow til Brisol eller Cardiff som begge ligger 45 minutter fra Celtic Manor Resort. Det går også tog direkte til Newport fra London, Cardiff og Birmingham. Les mer HER

Trump Turnberry Resort (South Ayrshire, Skottland)

Donald Trump eier golfbaner over hele verden og er kjent for å ha det lille ekstra innen luksus. Turnberry Resort and Spa sørvest i Skottland er intet unntak.  Det praktfulle hotellet gjenåpnet nylig etter å ha gjennomgått omfattende oppussing og kan friste med flott havutsikt, fantastisk golf og fokus på velvære både av og på banen.

Hvordan komme seg hit?

Fly til Glasgow og kjør en time sørover. Les mer HER

Royal St George’s Golf Club (Kent, England)

St. George’s ligger knappe 120 kilometer øst for London i Sandwich i Kent. Banen har holdt en British Open turnering, i 2011, og er ansett som en av de bedre i England. Besøkende kan spille mandag til fredag, mens helgene er kun for medlemmer av klubben. Kent er i seg selv en flott feriedestinasjon og tilbyr alt fra luksushotell til typisk engelsk bed and breakfast. St. George’s har krav til maks 18 i handikap for både menn og kvinner.

Hvordan komme seg hit?

Fly til London og ta tog til Kent. Les mer HER

Royal Dornoch Golf Club (Dornoch, Skottland)

Royal Dornoch ligger i en liten sommerby i det skottske høylandet og er en flott mulighet til å kombinere golf i verdensklassen med en tur langs kysten av Skottland. Å bli kåret til den beste banen i golfens hjemland av Golf Digest er ingen enkel sak, men Dornoch danket ut selveste Old Course om hedersplassen i årets kåring. Selv om banen er blant de beste i verden, har Dornoch golfklubb aldri arrangert et British Open mesterskap — mest sannsynlig fordi det er nærmere fire timer til nærmeste flyplass. Banen er dermiot helt klart verdt turen og sies å trollbinde selv den meste drevne spiller.

Hvordan komme seg hit?

Fly til Glasgow og kjør omlag fire timer til Dornoch. Les mer HER

Royal County Down Golf Club (Newcastle, Nord-Irland)

Den 127 år gamle linksbanen ligger i landsbyen Newcastle i Nord-Irland og er omringet av flotte fjell og vakker havutsikt. Den er spesielt kjent for å ha en perfekt kombinasjon av naturskapte bunkere og golf-design i øverste klasse Golf Digest kåret nylig Royal County Down til verdens beste golfbane og den er en av hovedgrunnene til at Nord-Irland har etablert seg som en av verdens beste golfdestinasjoner.

Hvordan komme seg hit?

Fly til Belfast og kjør ca 1 time sør. Les mer HER

Kommentarer