Flyselskapet British Airways har til årets allehelgensdag funnet  de beste attraksjonene i London hvor du kan ta Halloween-feiringen til hårreisende høyder. – Halloween-høytiden blir stadig mer populær, både i Norge og resten av Europa. I London har feiringen tatt av de siste årene og nivået begynner å ligne det vi ser i høytidens hjemland, USA. Lenge før selve allehelgensdag, kryr det av spøkelser, skjelett, gresskar og skremmende Halloween-effekter over hele byen. Her gjelder det å holde fast på kosteskaftet! sier Nord-Europa-sjef i British Airways, Peter Rasmussen.

Her er de beste Halloween-opplevelsene i London valgt ut av British Airways:

 The London Bridge & Tombs: Phobophobia

The London Bridge & Tombs: Phobophobia (Screenshot: thelondonbridgeexperience.com)

London Bridge & Tombs er kjent for å være en av de mer skremmende publikumsopplevelsene i storbyen og setter en støkk i de fleste som besøker den populære attraksjonen. Lite informasjon avsløres om det ultimate, fryktinngytende Halloween-showet, Phobophobia, men en ting er sikkert: her gjelder det å ha nerver av stål! Det 30-minutters lange grøsser-showet har en streng aldersgrense på 16 år.

Les mer HER 

London Dungeon

London Dungeon (Screenshot: thedungeons.com)

Publikumsfavoritten, London Dungeon, tilbyr spennende underholdning året rundt. I år inviterer de til en spesielt grufull Halloween-heksejakt. Kjent som de ultimate ekspertene på å skape fantastisk grøssende opplevelser, er London Dungeon garantert til å gi en hårreisende feiring. Grøss og gru!  Forhåndsbestill billetter, da arrangementet selges ut hvert år.

Les mer HER

Halloween på Harrods

Halloween på Harrods (Screenshot: harrods.com)

Den mer barnevennlige Halloween-tradisjonen ”trick or treat”, eller ”knask eller knep” som vi sier på norsk, blir stadig mer populær. På Londons berømte varehus, Harrods, feires allehelgensaften med hårreisende knask-spesialiteter til de yngste. Her kan du smake på sjokolade-øyeballer, gummihjerner, ørevoks i karamell, og en rekke andre grøssende godsaker. Spøkelseshistorier, gratis ansiktsmaling av profesjonelle sminkører, samt et forrykende tryllekunst-show står også på Halloween-menyen hos Harrods.

Les mer HER

Ghost Bus Tour

Sightseeing i en typisk doubledecker buss er for mange den ultimate London-opplevelsen. På Halloween kan du krydre den klassiske rundturen til storbyens beste attraksjoner ombord en tidligere begravelsesbuss fra 1960. Få et innblikk i Londons uhyggelige fortid med grøssende fortellinger om tortur, mord og åndelig ondskap. Bussen selv er også kjent for å ha et spøkelse eller to ombord som gjerne dukker opp i det du besøker byens mest grøssende gater og hjemsøkte spøkelseshus…

Les mer HER

London Ghost Walks

London Ghost Walks (Screenshot: london-ghost-tour.com)

Om du foretrekker å møte på spøkelser til fots på den skumleste natten i året, er London Ghost Walks noe for deg. Spøkelsesvandringen gjennom byen er ledet av Richard Jones, en av verdens fremste spøkelseseksperter, blant annet kjent fra Discovery Channels Haunted London-spesial. Jones tar deg med gjennom byens hjemsøkte smug og bortglemte bakgårder og garanterer en helt fantastisk grøssende stemning med sine mesterlige fortellinger om Londons makabre fortid.

Les mer HER

Brick or Treat – Legoland Windsor Resort

Brick or Treat – Legoland Windsor Resort (Screenshot: legoland.co.uk)

Halloween inntar Legoland Windsor Resort like utenfor London med den årlige feiringen ”Brick or Treat”.  Her kan de yngste bygge LEGO-skjelett og monstre, høre spennende spøkelsesfortellinger, samt møte vemmelige vampyrer på dukketeater. Parken har over 55 attraksjoner og en rekke live show og underholdning for hele familien. Husk utkledningen til den store kostymekonkurransen!

Les mer HER

Les flere artikler om Halloween HER

Les mer om London HER

Museum of London – Night Owls Halloween Sleepover

Museum of London – Night Owls Halloween Sleepover (Screenshot: museumoflondon.org.uk)

Museum of London – Night Owls Halloween Sleepover (Screenshot: museumoflondon.org.uk)

Hva skjer når museets dører stenger for kvelden? På allehelgensaften inviterer Museum of London barn i alderen 7-11 til overnatting og utforsking. Opplev hårreisende spøkelsesfortellinger, trick or treat i fakkellys blant galleriets mystiske malerier og finn ut om museets statuer virkelig kommer til live når mørket senker seg. Om stemningen blir for grøssende, kan en heldigvis se frem til frokostservering og en familievennlig film i morgentimene. Barn må være i følge av voksne.

Les mer og forhåndsbestill plasser HER

London Horror Festival

London Horror Festival (Screenshot: londonhorrorfestival.com)

Storbritannias første, største og mest skrekkelige Halloween-festival er tilbake. London Horror Festival strekker seg over tre uker og tilbyr over 20 ulike scene-arrangement. Velg blant horror-teater, grøssende klovneforestillinger, spøkelsesfortellinger og en unik Virtual Reality seanse på Old Red Lion Theatre. Forestillingene har skremt vettet av publikum siden 2011 og tilbyr forrykende sceneshow i mange varianter.

Forhåndsbestill billetter HER

Ripley’s Wicked Halloween Week

Ripley’s Wicked Halloween Week (Screenshot: ripleyslondon.com)

Verdensberømte Ripley’s Believe it or not! er en fantastisk og sprø opplevelse i London, selv for den villeste fantasi. I år serveres ekstra spektakulær Halloween-stemning sammen hekse-musikalen Wicked, i anledning musikalens 10 års jubileum på Londons West End. Forrykende heksekunster brygges på scenen, samt ansiktsmaling og spennende heksejakt for de minste. Her gjelder det å holde på kosteskaftet!

Les mer HER

Kommentarer