Har du fremdeles ikke planlagt sommerens ferie? Opplev Litauen i sommer! Mange kjenner til Litauen og hovedstaden Vilnius, men det mange ikke vet er at Litauen har en av Europas største sanddyner og en sommerhovedstad som heter Palanga.

Den Kuriske landtunge: Med Østersjøen i vest, er det en av Europas største sanddyner. (Foto: A.Varanka Kopa B.)

Med Østersjøen i vest, er den kuriske landtunge, eller Curonian Spit, en av Europas største sanddyner. Den kuriske landtunge er kjent som perlen i Østersjøen og er et langstrakt område med forblåste sanddyner, omgitt av hav på begge sider.

Les mer HER

Landtungen er så lang som 98 kilometer og er oppført på UNESCOs verdensarvliste som har som mål å verne om verdens kultur- og naturarv.

Les mer HER

Les også: Syv ting du burde vite om Litauen! Litauen rangert som nr. tre i Lonely Planet`s “Best in Travel 2015″

Den kuriske landtunge finner du sjarmerende furuskoger, vindblåste sanddyner og bortgjemte landsbyer som Nida.

Nida er en autentisk fiskerlandsby med røde hustak og kystfyr. Freden, nydelige strender og ren luft gjør at mange vender tilbake til Nida hver eneste sommer.

Nida er en landsby på Den Kuriske Landtunge i Litauen. (Foto: Anne Finstadsveen)

Det er veldig lett å utforske området rundt Nida på sykkel. Egne sykkelveier mellom stedene gjør området til et populært feriested for både småbarnsfamilier og pensjonister.

Les mer om Nida HER

Les også: Vilnius — en av Europas rimeligste og mest spennende hovedsteder

Palanga

Kystbyen Palanga ligger vest i Litauen og regnes for å være Litauens sommerhovedstad. Barer, nattklubber, vannsport, kurbad og kulturskatter gjør at alle kan finne sin egen måte å lade batteriene på.

Palanga er Litauernes sommerhovedstad med en vakker sandstrand, gatekarneval, markeder og yrende kulturliv. (Foto: Lithuanian State Department of Tourism)

J. Basanaviciaus gatve er Palangas hovedgate og er et populært sted å rusle om sommeren. Gaten er alltid full av liv med mange kafeer, barer, puber, musikk, dans og annen underholdning.

Les mer om J. Basanaviciaus gatve i Palanga HER

De som liker det mer fredfullt kan slappe av i kurbadene, gå tur i parkene eller bare spasere på stranden.

Les mer om Palanga HER

I Litauen kan du kombinere deilig badeliv med luksusspa til lavpris. Kos deg med sol, strand, shopping og deilig mat mens du bor på hoteller med fantastiske spa.

Kjente kur og spasteder i Litauen er blant andre: Palanga, Neringa og Druskininkai.

Sommerski i Druskininkai

Litauen tilbyr også skisport året rundt – sommer som vinter. Baltikums eneste helårige skipark “Snow Arena” ligger i den kjente spabyen Druskininkai.

Les mer om “Snow Arena Druskininkai” HER og om Druskininkai HER

Les også: Besök Litauens vackra och mytomspunna slott (video)

Vilnius på sommertid

Vilnius er Litauens vakre hovedstad og i perioden fra april til oktober har du mulighet til å se den UNESCO-listede gamlebyen i Vilnius i et fugleperspektiv fra luftballong. Dersom du trives bedre på bakken, kan du også nyte det flotte synet av luftballongene fra gatenivå.

Tur med varmluftsballonger over Litauens hovedstad Vilnius (Photo: Lithuanian State Department of Tourism)

Les også: Et lille lands vej ud af jerntæppets skygge 

Les mer om Litauen HER — Les flere nyheter om Litauen HER 

Kommentarer