Er du glad i å være på sjøen? Da bør du unne deg en sjøreise som gir nærhet til himmel og hav over tid. Skuldrene senker seg, sinnet får hvile og du ankommer helt uthvilt fylt med ren sjøluft og naturopplevelser du aldri vil glemme.

To av Star Clippers majestetiske seilskip (USN)

Alle som liker cruise og seiling, vil etter hvert oppholde seg stadig mer om bord enn å gå i land på ulike destinasjoner. Den store opplevelsen er selve sjølivet, med alt fra soloppgang, kaffe og croissanter på dekk, lytte til bølgeskvulp, til å høre blafring i seglene og se naturen utfolde seg fra morgen til kveld.

For hvert sesongskifte, flytter to av rederiet Star Clippers skip seg fra Middelhavet sent på høsten over til Karibia og tilbake til Europa på tidlig vår. Da kan seileglade passasjerer nyte til fulle båtlivet og alle aktiviteter ombord, uten forstyrrelser av sightseeingturer.

Yoga på seilskipsdekket (USN)

Fred og ro i et hektisk liv

Mange verdsetter det å kjenne roen som sjøen og seilerlivet gir. Spesielt i vår stressede livsstil er det godt å skue utover havet og få en pause fra hverdagens plikter. Tror man at det blir lite å gjøre, tar man feil. Dagene går med til foredrag, lese bøker, trimme (hvis man ønsker), delta på dagens aktiviteter, unne seg en massasje, spise tre flotte måltider og ikke minst nyte alle naturopplevelser.

Flere gjester med seg mange bøker ombord, men ender opp med å ikke lese dem forteller mannskapet. Seilerlivet byr på en egen tilstand hvor man faktisk klarer å slappe av etter hvert. Man åpner seg opp for dagens ulike lys- og værforhold, tar bilder, snakker med kapteinen og gjestene om seilingen og kommer inn i en roligere rytme.

De mest romantiska øyenblikkene ombord i Star Clippers fartøy (bildekilde: USN)

Fra 15-28 dager til havs

Transatlantiske krysninger i 2017 og 2018 går over to uker og opp til fire uker. I Europa starter man gjerne på Kanariøyene eller Lisboa, og seiler over Atlanteren til Barbados.

Fra Karibia starter overfarten på Barbados eller St Martin med ankomst i Cannes eller Lisboa.

Første transatlantiske cruise i år går den 7. november fra Las Palmas, via Kapp Verde til Bridgetown, Barbados med skipet Star Flyer over 18 dager. Royal Clipper starter 23. november fra Lisboa, via Casablanca og Safi i Marokko, Tenerife/Kanariøyene og med ankomst i Bridgetown, Barbados etter 16 dager.

  • Lisboa — Barbados med Royal Clipper den 23. november 2017 med priser fra EUR 1855 per person i delt dobbeltkahytt.
  • Barbados — Lisboa med Royal Clipper den 7. april 2018, med priser fra EUR 1855 per person i delt dobbeltkahytt.
  • Las Palmas — Barbados med Star Flyer den 7. november 2017, med priser fra EUR 2435 per person i delt dobbeltkahytt.
  • St. Marteen — Lisboa med Star Flyer den 31. mars 2018, med priser fra EUR 1840 per person i delt dobbeltkahytt.

Fly og havneavgifter er ikke inkludert.

Les flere saker om Star Clippers HER – Rederiet Star Clippers nettsider finner du HER

For fulle seil (star clippers)

Om Star Clippers

Star Clippers har i dag tre av verdens største seilskip. Skipene kan kaste anker i mindre havner og besøke havner ofte uberørt av større cruiseskip, og tilbyr fasiliteter og atmosfære som på en privat yacht.Service av høy standard tilbys av et imøtekommende mannskap, og alle tre skipene har teakdekk, svømmebasseng, uformell stemning, en hyggelig Tropical Bar på dekk samt pianobar og er store nok til å tilby førsteklasses innkvartering og måltider.

De to mindre skipene, Star Flyer og Star Clipper, tar 170 gjester hver, med et mannskap på 74, mens Royal Clipper tar 227 gjester med et mannskap på 106.

Masteklatring på Royal Clipper (Star Clippers)

Kommentarer