Den tyske maten er like mye variert som det tyske landskapet, og det er bare å nyte den etter smak og pengepungen.

Fristende mat fra gourmetrestauranten Ophelia på hotell Riva i Konstanz (Foto: ©Hotel Riva)

I Tyskland er man glad i mat og det er sikkert en grunn for at det blir laget utmerket mat der. Man får velge mellom god tradisjonsrik mat i koselige kroer og avansert gourmetmat i flere enn 250 stjernerestauranter i landet.

Fundamentet er regionale produkter som er typiske for de enkelte områder. Produktene sørger for en mangfoldig matopplevelse som for eksempel fersk fisk i Nord-Tyskland, raspede potetboller i Øst-Tyskland, «Sauerbraten» ( en tradisjonell steik der kjøttet blir marinert i eddik) i Rhin regionen, hjemmelagd pasta og desserter i Sør-Tyskland, kraftig mat i München og fersk frukt i Bodensee regionen.

Les også: Tysklands gourmet-kokker

Mangfoldet blir utvidet med produkter som blir servert etter årstid som for eksempel asparges som blir servert i Tyskland fra april til slutten av juni.

Til syvende og sist bør man ikke glemme øl– og vintradisjonene som runder av menyen.

Dra på en kulinarisk opplevelsestur og smak på Tysklands matvariasjoner.

Vel bekomme!

Tysklands topp-adresser finner du HER   Les flere nyheter om Tyskland HER   Les mer om Reiselandet Tyskland HER

Travelmarkets guide til Tyskland finner du HER  Les mer HER, HER og HER 

Kommentarer