Reisemålet er ikke lenger det som styrer hvor vi reiser på weekendtur — nå er det opplevelser og dyrking av egeninteresser som gjelder.

Undersøkelser gjort av Virke viser en økning blant de som oppgir at aktiviteter er formålet med weekendturer. Også tall fra Visit Britain bekrefter den voksende trenden: En undersøkelse gjort i 2015 viser at majoriteten av turistene oppgir sportsarrangement som formål med reisen, og at det årlig er i underkant av 100.000 norske fotballturister i Storbritannia.

Reisearrangøren Apollo er en av dem som har hatt stor suksess med å utvide spillefeltet for å imøtekomme den økende etterspørselen for opplevelser:

Beatriz Rivera (Apollo)

Beatriz Rivera (Apollo)

- Vi ser tydelig at salget av storbyreiser ikke bare øker i takt med høysesonger, men også i forbindelse med ulike arrangement. Det kan være alt fra fotballkamper til konserter og festivaler. Vi reiser rett og slett oftere med et spesifikt mål om å dyrke egeninteresser, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo.

Reisearrangøren lanserte fotballreiser til alle de største ligaene i fjor. I dag tilbyr de pakkereiser til storbyer med flere ulike arrangement, fra Formel 1 og fotball i Barcelona, til blomstershow, Harry Potter og Rihanna i London.

Da Apollo er direkte koblet til de store, offisielle billettdistributørene får man dessuten billettene i sanntid, noe reisearrangøren selv mener har vært med på å styrke deres posisjon i markedet.

 Hos oss sendes bestillingsbekreftelsen inn det øyeblikket bestillingen avsluttes, i motsetning til hos andre aktører. Dermed slipper man å vente på beskjed om at bestillingen er akseptert, og det er definitivt en trygghet som er viktig for kundene våre, sier Rivera.

Dette kan du oppleve med Apollo i dag:

 

Kommentarer