Flytrafikken mellom Norge og Litauen økte med henholdsvis 95 og 75 prosent i juli og august 2018. Størst var trafikken i juli da 33.965 reiste mellom Litauen og Avinors flyplasser i Norge, en vekst på 95 prosent. I august steg trafikken med 75 prosent til 32.119 passasjerer. Tall fra private Torp kommer i tillegg til tallene fra Avinor-flyplassene.

Uterestaurant i Vilnius (Foto: Lithuanian State Department of Tourism)

Selv om den ekstraordinære veksten i år har sammenheng med redusert flykapasitet i 2017, viser tallene hittil i år jevn og god vekst mellom Litauen og Norge.

Minus i januar — deretter pluss

Starten i januar ga en nedgang på en prosent, mens de øvrige månedene ga jevn vekst med fem prosent i februar, åtte prosent i mars og april, syv prosent i mai, 11 prosent i juni og altså 95 og 75 prosent i juli og august.

Totalveksten er på 13 prosent hittil i 2018, og trenden er god for fortsatt økning frem mot nyttår, julemarked og andre populære førjulsbegivenheter.

Les også: Ballongtur for Julie og Helene (september 2018) – Vilnius et av Europas mest populære reisemål i 2018 (juli 2018)

Følg Opplev Litauen på Facebook HER – Les mer om Vilnius HER – Les mer om Litauen HER – Les flere saker om Litauen HER 

Dfly.no`s Twitterkonto og Facebooksider finner du HER og HER

Du kan fly til kystsiden av Litauen på bare 1,5 time fra Oslo. (Foto: Lithuanian State Department of Tourism)

Kommentarer