Den forrige norgesrekorden ble satt i Larvik 23. februar 2014. Da var det 185 deltakere i vannet på Batteristranda. Den forrige rekorden før det igjen var fra Brevik i desember 2012 med 171 deltakere.

(detgodeselskab.no)

(detgodeselskab.no)

– Jeg vil først og fremst takke alle de sporty isbaderne som stilte opp her i dag. Jeg er selv en fersk isbader og det var et skikkelig kick å kaste seg ut i vannet med så mange isbadere samtidig, sier initiativtaker Gøril Bye i nbg 24:7.

Styrker immunforsvaret

Hvordan kan det å kaste seg ut i Oslofjorden i minusgrader være godt for helsa? Profesjonelle isbadere kan stolt fortelle at de aldri blir syke, eller at de bruker nettopp isbadingen til å bli fortere friske etter sykdom.

Men ikke alle kan eller vil isbade. Derfor er helsekosttilskuddet nbg 24:7 med som initiativtaker og sponsor. nbg 24:7 styrker kroppens immunforsvar mot både infeksjon og forkjølelsessykdommer.

Høna eller egget

Undersøkelser viser at vinterbadere har få sykedager og føler seg sunnere — men forskerne vet ikke hva som kommer først. Er det sunne mennesker som vinterbader — eller blir man sunnere av å vinterbade?

Hvorvidt isbading styrker immunforsvaret strides de lærde og badeglade om, men en ting er sikkert. Vi har alle godt av å hoppe ut av komfortsonen og utfordre oss selv, avslutter Gøril Bye.

Se flere bilder (dobbeltklikk for stort bilde):

Kommentarer