Hver tredje nordmann  eller 34 prosent planlegger å ta høstferie i år. Det viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse oppgir over halvparten at ferien går til utlandet.

“The Golden Mile” ved Marbella (ill.foto: otoerres)

Hele 54 prosent av de som skal ta ferie, oppgir at de skal utenlands på årets høstferie. Sol og bading oppgis å være et av de viktigste formålene med ferien (31 prosent).

Astrid Bergmål (Virke Reise)

– Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høsten som vi kan. Vi ser en tendens til at sommerferien strekker seg helt til høstferien, og at man sparer opp noen feriedager med solgaranti før vinteren setter inn, sier ny leder for Virke Reise Utland, Astrid Bergmål.

– Ny lov om pakkereiser, som trådte i kraft 1. juli, gjør at de som reiser på pakkereise eller en sammensatt reise denne høsten, for eksempel gjennom et reisebyrå, har et særlig godt sikkerhetsnett. Reisearrangøren er nå ansvarlig for hele reisen og man risikerer for eksempel ikke å bli sittende igjen med et forhåndsbetalt hotell om flyet ikke går, forklarer Bergmål.

Flere og flere nordmenn tar også i bruk eget land. Av formål med ferien, ser vi en sterk økning i de som skal besøke severdigheter, museer og utstillinger i høstferien. Denne øker fra seks prosent i fjor, til 14 prosent i år.

– Opplevelser, enten det er museer, utstillinger eller attraksjoner, øker i popularitet, og tilbudet har etter hvert blitt så godt og bredt at det finnes noe for alle. Spesielt høstferien er tiden da mange velger å bruke noen dager på en kombinasjon av aktiviteter og kulturelt påfyll, sier Line Endresen Nordmann, bransjedirektør for Virke Reise Norge og kultur.

Undersøkelsen ble gjennomført i mai 2018 av Opinion for Virke.

Les flere saker om Virke Reise HER – Flere relaterte nyheter finner du HER og HER 

Flere B2B nyheter finder du HER og HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Kommentarer