Med sine lange, hvite sandstrender, sin vakre natur og krystallklare hav er Mallorca populært blant alle aldersgrupper. Det er noe for enhver smak her, enten man foretrekker avslapning eller en aktiv ferie. I tillegg skjuler øya et stort utvalg av overnattingsmuligheter, enten man ønsker å sjekke inn på et moderne avantgardehotell i hjertet av Palma, en koselig familieresort eller et sjarmerende landsbyhotell.

Serenitas Spa - Hotel - resort - Cap Vermell - Canyameldalen - Mallorca - Spania
Alle overnattingsstedene på Mallorca har strenge prosedyrer for å sikre at gjestene er så trygge som mulig under besøket. På bildet Serenitas Spa som ligger på den nord-østlige kysten av Mallorca – knappe åtte mil fra Palma (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Hvis du vil utforske det autentiske Mallorca, borte fra turistområdene, trenger du ikke å reise langt unna byen. På landsbygda er det flere mindre, sjarmerende hoteller, både i små landsbyer og omgitt av øyas vakre landskap i fullstendig stillhet.

Gran Hotel Son Net - luksushotell - Serra de Tramuntana - Mallorca - Spania
Lukseriøse Gran Hotel Son Net ligger i Tramuntanafjellene, rundt 20 minutters kjøring fra Palma (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Midt i naturen

Hvis du finner et hotell i området rundt Tramuntana-fjellene eller Pla de Mallorca, bor du med naturen som nærmeste nabo. Samtidig får du sjansen til å komme nærmere øyas historie og lokale kultur. Her kan du tilbringe natten i historiske og vakkert renoverte slott, gårder og herregårder.

Carrossa Hotel Spa Villas - Arta - Llevant - Mallorca - Spania
Carrossa Hotel Spa Villas ligger på det nord-østlige Mallorca – rundt en times kjøring fra Palma (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Aktive reisende som planlegger en vandreferie i fjellet, kan også velge å overnatte på en campingplass, et ungdomsherberge eller et såkalt refugios – en slags sovesal.

Private villaer

Foruten de mange hotellene er det også et stort utvalg av private hus og villaer som du kan leie i kortere og lengre perioder. 

Badebasseng - Pool - Hotel Gloria de Sant Jaume - Palma - Mallorca - Spania
Hotel Gloria de Sant Jaume ligger midt i Palma de Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Sikkerhetstiltak for gjester

Mallorca var i forbindelse med gjenåpningen tidlig ute med å innføre sikkerhetstiltak og bruke teknologi for å gjøre gjestene så trygge som mulig under besøket.

For eksempel har turistmyndighetene lansert en app som viser hvor fullt det er på strendene, «Playas Seguras APP». Appen har også informasjon om kvaliteten på badevannet.

Be Live Collection Son Antem - Luksushotell - Llucmajor- Mallorca - Spania
Luksusresorten Be Live Collection Son Antem ligger ved byen Llucmajor i den sør-østlige delen av Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

På hjemmesiden www.mallorcaturismoseguro.com kan man sette seg inn i gjeldende retningslinjer på øya før man ankommer som turist.

Les mer om Mallorca HER og om Palma HER – Flere artikler om Mallorca finner du HER

Stuperske - Jumeirah Port Soller - Mallorca
Stup i bassenget ved Jumeirah Port Soller på nordkysten av Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Kommentarer