En ny prissjekk viser at oversjøiske sommerreiser ligger på et rekordlavt prisnivå. Gjennomsnittsprisen for flyreiser til 10 oversjøiske reisemål er den laveste Travelmarket har målt siden 2010.

Last ned Norsk Flyprisindeks nr. 76 – reiseuke 26/2015

Prissjekken som viser disse fallende prisene på sommerreiser er foretatt av Norsk Flyprisindeks fra reisesøkemotoren travelmarket.no og gjelder flyvninger med avreise i uke 26/2015. Prisene har i gjennomsnitt falt med 4 prosent i forhold til samme uke i fjor og med 14 prosent i forhold til 2010.

Prisutvikling for oversjøiske flyreiser 2010-2015

Prisene gjelder avreiseuke 26 og er gjennomsnittet av de laveste billettprisene til de ti oversjøiske destinasjonene som inngår i Norsk Flyprisindeks. Priser i NOK inklusive skatter og avgifter, men eksklusive evt. tillegg for bagasje, setevalg, mat ombord og betalingsgebyr.

Prisene gjelder avreiseuke 26 og er gjennomsnittet av de laveste billettprisene til de ti oversjøiske
destinasjonene som inngår i Norsk Flyprisindeks. Priser i NOK inklusive skatter og avgifter, men eksklusive
evt. tillegg for bagasje, setevalg, mat ombord og betalingsgebyr.

Til flere av de 10 oversjøiske byene i Norsk Flyprisindeks ble prisen for fly tur-retur målt til å være den laveste noensinne hva uke 26 angår. Det dreier seg blant annet om Johannesburg (4.378 kroner fra Oslo), Beijing (4.895 kroner fra Bergen) og Tokyo (6.281 kroner fra Trondheim).

Forutser enda billigere flybilletter

Direktør Ole Stouby fra reisesøkemotoren travelmarket.no mener at prisene ennå ikke har nådd bunnen.

– Markedet for interkontinentale flyreiser er ekstremt presset. Her i Norge tvinger Norwegian prisene ned på flere destinasjoner, og internasjonalt ekspanderer flere andre selskaper også. Spesielt selskaper fra Midtøsten som Emirates, Etihad og Qatar Airways legger press på markedet, og denne stigende konkurransen vil bety at prisene kan komme til å falle enda mer. Og det er selvfølgelig godt nytt for forbrukerne,” sier Ole Stouby, direktør i travelmarket.no.

Følg utviklingen i flybillettprisene på Norsk Flyprisindeks’ side

FAKTA

Norsk Flyprisindeks utgis hver fjerde uke av Reisesøkemotoren travelmarket.no og er basert på en oversikt over de billigste tur-retur-flybillettene til de ti mest populære europeiske og oversjøiske destinasjonene. Indeksen har eksistert siden september 2009.

Følgende destinasjoner er med i Norsk Flyprisindeks:

Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Kommentarer