Bli med på en «food tour» med en erfaren og matelskende guide i de irske byene. Her vil du oppleve det beste av Irlands kulinariske scene når guiden tar deg med til byens beste matsteder.

Belfast Food Tour - Nord-Irland - Irland - Dicover Ireland
Fra Belfast Food Tour (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Konseptet «food tour» er tilgjengelig i flere av de kjent irske turistbyene. I hovedstaden Dublin kan du for eksempel ta Fab Food Trails, der guidene vanligvis er matjournalister, eller Delicious Dublin Tours, som drives av en lokal matblogger.

Les mer HER, HER og HER

Hvis du er innom Boyne Valley nord for Dublin, arrangerer Rock Farm Slane guidede turer på el-sykkel, der man sykler mellom de lokale gårdene, meieriene og siderprodusentene.

Les mer HER og HER

Hold også øye med Boyne Valley Food Series, som er vert for ulike arrangementer i byen – som faktisk er blitt kåret til Irlands beste reisemål for matglade.

Les mer HER

Carlingford Oyster Festival - Carlingford - Ireland
Fra Carlingford Oyster Festival (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

I Kilkenny har TASTE of Kilkenny Food Trail laget et interaktivt kart som gjør det enkelt å finne de beste markedene, epleplantasjene, sjokoladeprodusentene og gårdsbutikkene.

Les mer HER – Det interaktive kartet kan lastes ned HER (ekstern lenke)

Hvis du besøker Cork, tilbyr Fab Food Trails og Good Food Ireland guidede turer på det lokale matmarkedet, hvor du kan finne alt fra røkte blåskjell til bøffelmozzarella.

Les mer HER, HER og HER

Både Burren og Sligo har en såkalt «food trail», der lokale produsenter har gått sammen om å arrangere arrangementer og opplevelser.

Les mer HER og HER

Les mer om «food tours» i Irland HER

Les også: Sykkel- og turstier i Irland – Nordlys og selvlysende sjøvann – Irland for surfere –  Fem nye opplevelser i Irland – Irland har Europas vennligste byer – Utforsk Dublin og Irland i fotsporene til Marianne og Connell

Flere artikler om Irland finner du HER

Kommentarer