Norges ledende magasin for skikjøring og topptur, Fri Flyt, har gått sammen med Christian Radich om å tilby turer med «Ski og seil». Denne typen tur tilbys fra mange lokale reiselivsaktører rundt om i landet — men det er ingen som kan skilte med en så fin skute!

På ski i Sunnmørsalpene i mai 2019. (Foto: Martin Olson)

Konseptet er tilpasset de som ønsker seg full pakke med ski- og naturopplevelser. Man melder seg på og seiler med en gruppe som alle har pakket toppturski, skredutstyr og vindtett jakke. Alle deltagerne er mannskap om bord i båten, og hjelper til med å heise seil, stå ved roret og holde kursen.

Med en seilskute har man tilgang til en del fjell og toppturer som man vanligvis ikke kan nå med bil eller andre måter. Fra skuta tar man skiutstyret fatt og settes av på land sammen med en kyndig guide som kjenner fjellet, og så er det duket for en skjeldent god skiopplevelse.

Fra Sunnmøre-seilasen i mai 2019. (Foto: Martin Olson)

I 2020 er det tredje året med dette samarbeidet mellom Christian Radich og Fri Flyt. Tidligere år har man reist til Lyngsalpene med start i Tromsø og til Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene fra Ålesund. Nytt av i år er at Radich med mannskap kan ta deg med til rå og urørt landskap i selveste Lofoten.

– Vi er glad for samarbeidet med Fri Flyt og for alle de fornøyde deltagerne vi har hatt med oss i tidligere år. Det er viktig for Radich å kunne komme med nye opplevelser og nye måter å reise på, og vi ser at tilbudet er populært blant mange forskjellige aldersgrupper, sier Ida Rosenvinge, markedssjef for stiftelsen Christian Radich.

Christian Radich - Ski og seil - Fri flyt - Sunnmøre 2019
Ski og seil på Sunnmøre i mai 2019. Foto: Martin Olson

– Det er kanskje litt sånn at «båtfolk» og «skifolk» er litt egne stammesamfunn. Det er utvilsomt mange som er godt innenfor begge interessene, men ved å kombinere ski og seil på denne måten tror jeg vi kan åpne øynene for de store opplevelsene både til lands og til vanns, legger hun til.

Selv om det er godt over et halvt år igjen til turene, er det allerede nå klart for billettslipp. Tirsdag den 3. september kommer billettene ut for salg på de fire toktene som er planlagt for 2020. Godt over 100 personer har meldt seg på forhåndssalget, som er tilgjengelig fra fredag 30.august for de som melder seg på på nettsiden friflyttur.no.

Christian Radich - Ski og seil - Fri flyt - Sunnmøre 2019
På skitur i mai 2019. (Foto: Martin Olson)

Her er oversikt over Ski&Sail-turene med Radich i 2020:

3. april – 7. april Sunnmørsalpene. Avreise fra Ålesund.

15. april – 19. april Lofoten. Avreise fra Harstad/Evenes.

24. april – 28. april Lyngen – tokt 1. Avreise fra Tromsø

29. april – 3. mai Lyngen – tokt 2. Avreise fra Tromsø

Kommentarer