Sammen med den kjente vineksperten Geir Salvesen har Australiareiser satt sammen en helt ny reise som kombinerer Australias høydepunkter med landets fantastiske vinområder og gode mat.
Turen går over 23 dager og inkluderer blant annet høydepunktene Sydney, Ayers Rock, Great Barrier Reef og vinområdene Barossa og Hunter Valley.
Geir Salvesen er turens reiseleder og vinekspert. Han har vært vinskribent i Aftenposten i en årrekke, har reist verden rundt i jakt på gode viner og har forfattet flere bøker om mat og vin. Derfor er det helt naturlig å besøke kjente vinområder som Barossa, Yarra og Hunter Valley.Â
— Det er alltid en drøm å komme tilbake til Australia, det enorme landet med så få mennesker og så mye natur. Det gjør noe med en, sier reiseleder og vinekspert Geir Salvesen.
— I tillegg liker jeg humoren og den lette tonen. Man kan tulle litt med det meste, og stemningen er hele tiden uhøytidelig. Det er lett å være besøkende i Australia.
Australias beste viner og kengerufilet på menyen
— Vi kommer til å smake på noe av det beste Australia har å by på i vin- og matveien. Vi skal innom Magill Estate utenfor Adelaide der Penfolds startet sin vinvirksomhet så tidlig som på 1840-tallet og smake på noen av deres mest berømte dråper. I Barossa bør vi nok innom smakesenteret til Jacob’s Creek. I Yarra Valley utenfor Melbourne er det mye god Chardonnay og Pinot Noir, så det vil vi smake der. Og i Hunter Valley nord for Sydney, er det naturlig å prøve Semillon.Â
— Maten er også spennende. Fra Moreton Bay Bugs sjøkreps og til kengurufileter: Australia byr på mye man ellers ikke får.
Kangaroo Island
Endre Kaurin er fornøyd med å ha fått SalvesenÂ
— Dette er en spennende nyhet hvor fokuset er på mat og vin, men samtidig så får du med deg de største høydepunktene og tillegg får du oppleve det unike australske dyrelivet på Kangaroo Isand, sier Endre Kaurin, utviklingsdirektør i Australiareiser.
Les også:Â South Australia kåret til et av verdens beste reisemål
Les flere nyheter om Australia HERÂ