Helsemyndighetene i Valenciaregionen innførte lørdag munnbindpåbud, samt en rekke andre nye tiltak for å hindre økt smitte av coronaviruset. Regionen, som også går under navnet Costa Blanca, omfatter de tre provinsene Alicante, Valencia og Castellon.

Solnedgangen over Alicante (foto: ©otoerres)

Munnbind er nå påbudt når man oppholder seg utendørs i Valenciaregionen. Unntatt fra påbudet er opphold på strendene, i parkområder og i svømmebasseng hvor man opprettholder en avstand på halvannen meter, skriver Spaniaavisen.

Munnbindforbudet gjelder heller ikke når man trener eller driver med sport.

Det er også innført begrensinger for utelivet. Det kan være maksimalt 20 personer på terrassene til barer og restauranter forutsatt at sikkerhetsavstanden opprettholdes, mens uterestauranter kan utnytte 75 prosent av kapasiteten. Her er det påbudt med munnbind hvis man ikke spiser.

Costa Blanca omfatter en rekke populære “norske” feriesteder som Albir, Alfaz de Pi, Alicante, Altea, Benidorm, Orihuela Costa, Pilar de Horadada, Torrevieja og Villajoyosa.

Les også: Åpner for reiser til Frankrike, Hellas, Italia, Spania og TysklandSpania åpner grensene for alle Schengen-land fra og med 21. juni

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer