Pädaste Manor`s historie går tilbake til 1400-tallet. Kongen av Danmark og tyske aristokrater var blant de første eierne. Da Sovjetunionen okkuperte Estland var det kollektivbruk og gamlehjem her. Nå er det restaurert tilbake til fordums prakt – nå som en av Østersjøområdets flotteste og mest spesielle luksusresorter.

Pädaste har 14 rom og suiter i hovedbygningen, ni i den ombygde ridestallen , pluss minst tre i familieannekset (foto: ©otoerres)

Pädaste Manor ligger på øya Muhu mellom fastlandet og Estlands største øy Saaremaa — rundt to timers reise med bil og ferje fra hovedstaden Tallinn og rundt fem timer fra Riga — hovedstaden i nabolandet Latvia.

Til nærmeste flyplass som ligger i Kuresaare på Saaremaa er det rundt 70 kilometer.

Pädaste Manor er restaurert, modernisert og et av de mest lukseriøse hotellene i Estland- ja, hele Baltikum. Pädaste er medlem av den internasjonale kjeden: Small Luxury Hotels (foto: ©otoerres)

Kongen av Danmark var den første kjente eieren av Padaste på 1400 og 1500 tallet. Den 25. juni 1566 overførte Danmarks kong Fredrik II Pädaste over til den tyske aristokratfamilien von Knorr. Dette som takk for tjenester til den danske kronen.

“Friluftsbad” i annekset. Neppe noe for de mest sjenerte blant oss…(©otoerres)

Da Sovjetunionen okkuperte Estland i 1940 ble stedet overtatt av staten og brukt til både kollektivbruk og gamlehjem !

Vedlikeholdet var det ingen som tenkte på i «kommunisttiden». Da taket var lekk og trengte reparasjon, ble beboerne bare flyttet ned en etasje — så fikk det regne så mye det ville !

Behandlingsrom i Spa-avdelingen på Padaste (©otoerres)

Pädaste var nær ved å falle sammen da Sovjetunionen kollapset og Estland fikk tilbake selvstendigheten i 1991.

Slottet med bygninger fikk nye eiere og i 1996 startet en restaurerings og gjennoppbyggingsprosess, som har gjort stedet til et av de mest lukseriøse slottshotellene i hele Østersjøområdet.

Det serveres struts fra eget oppdrett på Pädaste Manor (ill. foto: ©otoerres)

Idag fremstår Pädaste Manor som en topp internasjonal resort, med rosende omtaler i både amerikanske og asiatiske — samt europeiske medier.

Pädaste er medlem av kjeden «Small Luxury Hotels of the World«.

Pädaste Manor, hovedbygget (photo: ©otoerres)

Pädaste ligger på øya Muhu som ligger midt imellom fastlandet og naboøya Saaremaa (Øsel) i Estland. Fra hovedstaden Tallinn tar reisen rundt to timer med bil og ferje. Nærmeste flyplass er Kuresaare på naboøya Saaremaa rundt 75 kilometer fra Padaste.

Rommene har all tenkelig luksus (©otoerres)

Les mer om Pädaste Manor HER, HER, HER og HER  – Les mer om øya Muhu HER

Les mer om Estland HER – Travelmarkets guide til Estland finner du HER

Les også: Topp 10 spa i Estland

“Krystallet” i lysekronen ble hentet fra kjøkkenskuffene. Her finnes det både gafler og kniver, samt “loska” (skje på estisk) og diverse andre kjøkkenremedier (©otoerres)

Et av soverommene i annekset (ill. foto: ©otoerres)

Restaureringen og oppussingen er gjennomført helt igjennom – ned til minste baderomsdetalj (©otoerres)

Pädaste Spa på öen Muhu (©otoerres)

Muhu (uttales Moho) er en av de mest fruktbare øyene i Østersjøen. Det drives med forskjellige former for landbruk – deriblant oppdrett av okser og struts. (©otoerres)

De gamle blikkoppene fra “sovjettiden” fikk nytt liv som dørhåndtak i Padaste Manor. (foto: ©otoerres)

God gammeldags vedfyrt badestamp (©otoerres)

Kommentarer