Kabinansatte medlemmer i Parat er ansatte i Norwegian, SAS, Widerøe, TUI og Thomas Cook. Nå har de sammen dannet Parat Kabinforbund som til sammen teller 2400 medlemmer og er med det Nordens desidert største forbund for ansatte i kabin.

Fra tidligere har Parat etablert Norsk Pilotforbund som teller i overkant av 1500 piloter, også dette Nordens største forbund for denne yrkesgruppen.

Les også: Nystartede Norsk Pilotforbund størst i Norden

Størrelse og makt gir resultater

Anneli Nyberg fra SAS Norge Kabinforening er valgt som leder, mens Sissel Vian fra Widerøe Kabinforening er valgt som nestleder. Med seg i styret har de fått med seg Trude Mathisen fra Norwegian Kabinforening, Yngve Valle-Kløvstad fra TUI og Thorbjørn Meland fra Thomas Cook Kabinforening.

Nyberg sier de nå vil stå enda sterkere enn tidligere for å fremme kabinansattes behov og rettigheter.

— Vi ser hva våre kolleger i cockpit har fått til i fellesskap og vil med våre 2400 medlemmer være en maktfaktor i norsk luftfart, sier hun.

Leder for Norsk Pilotforbund, Petter Førde, ønsker etableringen av kabinforbundet velkommen.

— Piloter og kabinansatte i Parat har nå passert 4000 medlemmer, i tillegg til en stor gruppe bakkeansatte. Med alle de endringer som nå skjer i norsk og internasjonal luftfart er det viktig å stå sammen, i tillegg til at størrelse og makt blir hensyntatt, sier Førde.

 

Kommentarer