Paris kan oppleves på mange — for ikke si alle måter. Man kan nyte «byenes by» fra en av de mange fortauskafeene, se den fra en av turistbussene og båtene, gå eller kjøre selv — eller bli med på en organisert og guidet tur på sykkel eller på en Segway.

På sykkeltur i Paris ( ©otoerres)

Fat Tire Bike Tours er en av de operatørene som tilbyr en guidet sykkeltur gjennom Paris. Iløpet av fire til fem timer på sykkelsetet får man oppleve selve indrefileten av den franske hovedstaden: Eiffeltårnet, Champs-Élysées med Triumbuen og Concordeplassen, broene over Seinen og kunstmuseet Louvre, samt Qai Anatone France — alt under veiledning av en kyndig guide.

Fotostopp utenfor Louvre (foto: ©otoerres)

Syklingen foregår i rolig tempo på en — som navnet sier «Fat Tire Bike» eller på godt norsk: «sykkel med ballonghjul». Den har har tre gir, er behagelige å sitte på — man nærmest svever over de humpete brosteinsgatene  i den franske hovedstaden. Det er lagt opp til mange og romslige pauser underveis — med tid til både fotografering og en kaffekopp.

  • Travelmarkets guide til Paris finner du HER — og til hele Frankrike HER
  • Les mer om Paris HER og HER
  • Nettsidene til det franske turistrådet finner du HER

Guidene sørger for at man sykler samlet på de rette stedene og loser flokken trygt gjennom den for mange både buldrende og skremmende parisiske trafikkjungelen.

Fat Tire Bike Tours tilbyr også guidede sykkelturer i London, Berlin og Barcelona. Turene koster fra rundt 30 €uro og oppover —  litt avhengig av sesong.

Ved fullført tur får man både T-shirt og «stjerne i boka» — DVS  stempel i «sykkelpasset». Det gir rabatt i de andre tre byene. Jo flere turer og byer man har, jo større avslag.

Turen gjennom  Paris var en lærerik, forfriskende og interessant reise, man nærmest svevde over de i brosteinsbelagte gatene i den franske hovedstaden. Dersom man ikke orker å sykle — så tilbyr Fat Tire Bike Tours også «Segwayturer» gjennom den franske hovedstaden.

Les også: Le Bon Marche — «Den gode handel» i Paris

Kaffepause på kaien (foto: ©otoerres)

Paris (©otoerres)

Eiffeltårnet var både første og siste stopp på sykkelturen i sentrum av Paris (foto:©otoerres)

 

Kommentarer