Avinor lyser denne uken ut en tilbudskonkurranse som omfatter drift av parkeringsområdene på Oslo lufthavn. Kontrakten har en estimert verdi på rundt to milliarder kroner (NOK) og gjelder i fem år – fra 1. januar 2022 til 31. desember 2026.

Parkeringsanlegg - Avinor Oslo lufthavn - Gardermoen
Driften av parkeringsanlegget på Avinor Oslo lufthavn lyses ut på anbud fra 1. januar 2022 (Pressebilde: Avinor)

Parkeringsanlegget på Oslo lufthavn er Nordens største parkeringsanlegg, med hele 21.000 parkeringsplasser. Det har blant annet et av verdens største ladeanlegg for elbiler, to parkeringshus og tilleggstjenester som bilpleieanlegg og Valet Parking. Dagens tjenester baserer seg i stor grad på digitale løsninger i form av nettbasert booking og automatisk skiltgjenkjenning.

Avinor vil jobbe tett med ny leverandør for å videreutvikle dagens anlegg med fokus på nye miljøvennlige løsninger. Avinor har et mål om å være fossilfrie innen 2030.

– Vi har vært svært fornøyd med dagens driver, Onepark AS, men deres kontrakt løper ut 31. desember 2021, og vi går nå ut i markedet med en ny anbudskonkurranse, sier konserndirektør for kommersielt område i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.

Flere nyheter om Oslo lufthavn finner du HER

Kommentarer