Har du fortsatt ikke bestilt påskeferie? Da er du ikke alene. — Det er mange som i disse dager jakter påskeopplevelser. Og det er fortsatt flere muligheter å velge mellom hvis du vil reise bort, sier kommunikasjonsrådgiver i Berg-Hansen, Hanne Wæhler.

Ill. foto: Biltrafikk ved den bevarte delen av Berlinmuren ( foto: ©otoerres)

Ill. foto: Biltrafikk ved den bevarte delen av Berlinmuren ( foto: ©otoerres)

Klassikeren i påsken for mange, er skitur, appelsin og kvikklunsj. Du må lete litt ekstra for å finne ledig på et påskefjell, men det er ikke umulig.

— Jeg tok en rask kikk nå nettopp, og hvis du tar fri de første dagene i påskeuka, kan det være skimuligheter fra palmehelgen. Men her gjelder det å være rask, rommene forsvinner fort. Hvis det er fjellet som trekker, så må du belage deg på å lete litt etter ledig plass, sier Wæhler.

Årets første utepils?

Noen foretrekker fjellet, mens andre bruker påsken til å innta årets første utepils — og nyte påskedagene i storbyen.

— Det er flere ledige hotellrom i både Oslo, Bergen og Stavanger. Hvorfor ikke ta en mini-ferie i egen by, eller reis til en annen norsk storby, sier Wæhler, som fortsetter;

– Dersom det er storby som gjelder for deg, kan du fortsatt få tak i turer til europeiske reisemål. Fra langfredag til 2. påskedag, får du fortsatt flybilletter fra rundt kr 2.000-2.5000 til byer som London, Berlin, Gdansk og Warszawa. Til København er prisen noe lavere tilsvarende datoer. Men har du muligheten til å drøye påskeferien en dag eller to, så vil flyprisene straks bli noe lavere.

Overrask kjæresten med spa

Selv om påsken er tidlig i år, så kan et godt alternativ være å reise til et spa-hotell ved sjøen. Både Farris Bad ved Larvik, Strømstad Spa i Sverige og Holmsbu Hotel & Spa har ledig flere dager i påsken.

— Dette er den perfekte anledning til å nyte noen avslappende dager på, sier Wæhler.

Ta med familien på båttur

Dersom hele familien skal være med på påskeferie, er en båttur et godt alternativ. DFDS Seaways har ledige plasser til København, Stena Line til Fredrikshavn, og Color Line til Kiel.

— På en båttur får både barn og voksne det de vil ha. De voksne får god mat, kanskje litt shopping, og ikke minst et avbrekk fra hverdagen. Men det aller beste er at barna storkoser seg. De kan ta del i barneaktivitetene som tilbys ombord, og som det legges særlig til rette for i skoleferiene, sier Wæhler.

Kommentarer