Totalt 39.020 passasjerer reiste over MJV- Murcia San Javier Airport i januar 2017. Det er dobbelt så mange som samme måned ifjor og det høyeste januartallet siden 2010, skriver Murcia Today.

Norwegian LN-NOF Edvard Munch over Lo Pagan og Mar Menor. I bakgrunnen La Manga .( ©otoerres)

Flypassasjerene vender tilbake til nedleggingstruede MJV – Murcia San Javier Airport. 39.020 reisende i januar 2017 var det beste resultatet for denne måneden på seks år – og en fordobling i forhold til fjoråret. Det er imidlertid et godt stykke opp til månedsrekorden for januar. Den ble satt i 2007 og lyder på hele 102.674 reisende.

Les også: 76 prosents passasjerøkning på Murcia San Javier

Flesteparten av passasjerene  – over 79 prosent, kom fra britiske flyplasser, 7,1 fra Irland, 6,3 fra Nederland og 5,9 prosent fra Belgia.

Murcia San Javier opplevde et markant fall i passasjertallene da den nye terminalen på Alicante-Elche Airport ble åpnet, samt at lavprisselskaper som Ryanair og Norwegian flyttet mesteparten av trafikken over til “storebroren” 70 kilometer lenger mot nord. Ryanair flyr fortsatt til San Javier fra en rekke britiske og irske destinasjoner, mens Norwegian kun opererer sommerruter fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Les også: Demonstrasjon mot nedleggelse av Murcia San Javier
Nå kan det synes om at flyplassen går mot bedre tider etter (nesten) sju magre år – om ikke den blir vedtatt nedlagt. Passasjertallene er igjen på vei oppover og flere selskaper – deriblant Britsih Airways, easyJet og Ryanair, har lansert  nye ruter til MJV- Murcia San Javier i sommerprogrammet 2017.

Les også: British Airways til Murcia San Javier

Les flere nyheter om MJV- Murcia San Javier Airport HER og om Costa Calida HER

 

Kommentarer