Denne uken har mange nordmenn fått vite at de får penger igjen på skatten – og for mange blir de ekstra skattekronene øremerket til ferie og forlystelser. Uansett om man kan se frem til et beløp med fire, fem eller kanskje seks siffer, er det gode muligheter for å finne en anderledes ferieopplevelse som svarer til budsjettet. Her er fire forslag til forskjellige budsjetter.

Ferie for hele familien i Fort Myers

Strandpavlijong på øya Lovers Key utenfor Fort Myers i Florida (Bildekilde: related.dk)

Fort Myers og Sanibel er et naturlig valg for barnefamilier som ønsker å kombinere en solrik strandferie med hyggelig byliv og fantastisk natur – og en reise hit kan planlegges på mange forskjellige budsjetter.

Området er spesielt kjent for sine svært barnevennlige strender og den autentiske, avslappede stemningen, som står i sterk kontrast til de mer kjente reisemålene på Floridas østkyst. Samtidig er Fort Myers-området kjennetegnet av en fantastisk natur, som for eksempel kan oppleves på kanotur i mangrove-skogene, hvor man kan møte sjøkuer underveis, eller på båttur blant alligatorene i Everglades.

En annen mulighet er å besøke naturparken Pinewood Trails på øya Pine Island. Her kan både familier og garvede vandrere utforske øya til fots langs en rekke nye turstier samt oppleve ville dyr som skilpadder, fiskeørner og hauker underveis.

Les mer HER – Les flere saker om Fort Myers HER 

Natur og kultur i amerikansk underholdningsmetropol

Las Vegas Welcome Sign (lvcva.com)

For de som har fått ekstra mye igjen på skatten, er den amerikanske underholdningsmetropolen Las Vegas et ideelt valg – enten til en langhelg eller en ukes ferie. Her finner du et nesten uendelig utvalg av underholdning, shopping og spiseopplevelser – og med byens nye hockeystadion venter det også førsteklasses idrettsopplevelser.

De som vil lære mer om byens historie, kan også besøke det populære Neon Museum, hvor en kan oppleve hundrevis av originale, ikoniske Las Vegas-skilt fra 1930-tallet og frem til i dag. I området Las Vegas Art District finner man dessuten mange hyggelige kunstgallerier, vintage-butikker, cafeer og jazzbarer, og området er perfekt til en opplevelsesrik gåtur.

Samtidig er ørkenbyen opplagt å kombinere med et besøk i noen av de store nasjonalparkene, som for eksempel Grand Canyon, Red Rock Canyon og Death Valley.

Hvis du har mot til å gamble med skattepengene, kan du være heldig og øke feriebudsjettet på et av byens verdenskjente kasinoer. Norwegian flyr direkte fra København til Las Vegas.

Les mer HER – Les flere saker om Las Vegas HER 

Strand og storbystemning midt i ørkenen

Kamelsafari i ørkenen (visitdubai.com)

En annen mulighet er den solrike ørkenstaten Dubai, som blir stadig mer populær blant norske reisende. Her finner du fantastiske strender, imponerende skyskrapere og pulserende storbystemning – midt i ørkenen.

I Dubai kan barn i alle aldre oppleve et sug i magen i noen av verdens beste fornøyelsesparker og badeland, mens matglade kan nyte smaksopplevelser fra alle verdenshjørner på byens cafeer og spisesteder.

Er du glad i å stå på ski, kan du faktisk kombinere solferien med autentisk skiferiestemning på Kempinski Hotel ved den innendørs skibakken i Mall of Emirates. Her ligner værelsene på østerrikske hytter og har både knitrende peis og utsikt over snødekte skråninger.

Like utenfor Dubais bysentrum venter en annen type skråninger: kilometerlange sanddyner som kan utforskes på ørkensafari i jeep eller på kamel – eller i luftballong, hvis du har fått ekstra mye igjen på skatten. Emirates flyr direkte fra Oslo til Dubai.

Les mer HER – Les flere saker om Dubai HER 

Bounty-luksus på Maldiverne

Banyan Tree Vabbinfaru (banyantree.com)

For de som har vært særdeles heldige med skatteoppgjørelsen, er det opplagt å kombinere ferien i Dubai med en flytur videre til et annet eksotisk reisemål – eksempelvis Maldivene, som med sine små bounty-øyer er selve begrepet på en paradisferie.

De mange øyene rommer mange luksuriøse øy-resorts, alle med sitt særlige kjennetegn – felles for alle er det turkisblå havet og de hvite sandstrendene. Blant dem er luksusresortet Angsana Ihuru, som har et skipsvrak på sit private rev.

Syd for Angsana Ihuru ligger det romantiske Banyan Tree Vabbinfaru. Det er utformet slik at man kan gå barfotet rundt hele øya. Og blant de mere avsidesliggende resorts er Angsana Velavaru, som kan nås med sjøfly.  Angsana Velavaru er spesielt for sine “In-Ocean”-villaer midt ute i havet med soldekk og privat pool.

Les mer HER – Les flere saker om Maldivene HER 

Kommentarer