Pilotene i Air Europa går lørdag ut i en fire dager lang proteststreik. Årsaken er frykt for dårligere betingelser som en følge av selskapets nye lavprisstrategi.

Air Europa rammes av en fire dager lang pilotstreik og har allerede innstilt 114 avganger (76 innenriks i Spania og 38 utenriks). Selskapet lover at flyvningene til og fra Kanariøyene, samt Balearene vil gå som normalt, melder Spaniaavisen.

Streiken vil starte lørdag den 30. juli og vare frem til tirsdag den 2. august. Årsaken til aksjonene er at pilotene frykter dårligere betingelser når Air Europa skal igang med et lavprisselskap.

Les passasjer og trafikkinformasjon fra Air Europa HER

Air Europa eller Air Europa Líneas Aéreas, S.A. som er selskapets offisielle navn ble stiftet som Air España i 1986. Selskapet har rundt 3000 ansatte og en flåte bestående av 61 fly. Hovedbasen ligger på Mallorca.

Air Europa driver rutetrafikk til Nord-Amerika og Karibia, samt rute og charterflyvninger til og fra en rekke feriedestinasjoner i Spania. Selskapet har vært medlem av Skyteam siden 2007 og har codeshareavtaler med flere flyselskap som Etihad Airways, Air Serbia og Korean.

Air Europa`s nettsider finner du HER

Se flere nyheter om flystreiker HER

Kommentarer