Det interaktive museet Museum of Selfies, som utforsker selvportrettets historie, har hatt stor suksess i Hollywood. Nå åpner museet for første gang et selfie-museum utenfor California, i underholdningsmetroen Las Vegas.

Museum of Selfies åpnet først i Hollywood i april 2018 som en hyllest til selfie-fenomenet. Siden den gangen har utstillingen, som faktisk går så langt tilbake som til før mobilkameraet ble oppfunnet, vært ekstremt godt besøkt.

Tidligere i år ble det kunngjort at Hollywood Museum vil bli permanent, og det utvides nå med en ny utstilling i den amerikanske underholdningsmetropolen Las Vegas.

– Det er en glede å kunne åpne Museum of Selfies i Las Vegas. Den ikoniske The Strip er tross alt Instagram-vennlig, og vi kan ikke tenke oss et bedre sted for det nye museet vårt, sier Kate Kutepova, en av grunnleggerne av Museum of Selfies.

På den nye attraksjonen i Las Vegas kan du som på Hollywood Museum oppleve flere forskjellige Instagram-vennlige miljøer, som blant annet illusjonen Bathroom Selfie, den ikoniske Game of Thrones-tronen laget av selfiestenger, så vel som et såkalt emoji-basseng.

I tillegg til de mange mulighetene til å ta (Instagram-vennlige) bilder selv, kan besøkende også glede seg til å lære mer om selvportrettets historie og bli en del av ikoniske portretter av kjente artister.

Selfiens filosofiske perspektiv blir også berørt i utstillingen – for hvordan oppsto selfien og hvorfor?

Museum of Selfies Las Vegas ligger i kjøpesenteret Miracle Mile Shops på den ikoniske The Strip.

Museet kan besøkes søndag til torsdag kl. 10-23 og fredag til lørdag kl. 10-24. Prisen starter på $ 17 for barn og $ 23 for voksne.

Les mer om Museum of Selfies Las Vegas HER og om Las Vegas HER

Flere saker om Las Vegas finner du HER

Museum of Selfies - Hollywood - Las Vegas - USA
Museum of Selfies (bildekilder: museumofselfies.com/selfievegas.com)

Om Museum of Selfies

Museum of Selfies er et interaktivt museum som utforsker den historiske og kulturelle bakgrunnen til selvportrettet, som har eksistert i over 40 000 år. Besøkende på museet kan bli mer bevisste på fenomenets kunst, historie, teknikk og kultur, og dessuten ta unike selfies i museets interaktive installasjoner.

Kommentarer