Den asiatiske underholdningsmetropolen Macao, som ligger vest for Hongkong, skjuler mye mer enn store resorter og imponerende show. Gjennom 400 år var nemlig byen under portugisisk administrasjon, og det merkes spesielt i den gamle bydelen, som i 2005 kom med på UNESCOs verdensarvliste.

Guia-fortet som ble bygget i 1622 (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Macaos gamle bydel rommer blant annet ruinene av St. Paul’s, en kirke som ble bygget i perioden 1602—1640 og som var en del av det første vestlige universitetet i ØstAsia. I dag er det bare fasaden som står igjen.

Les også: Feir grisens år i asiatisk underholdningsmetropol

Ruinen av St. Pauls kirke i Macao (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

En annen severdighet det er verdt å få med seg, er torget Senado Square, som er kjent for sitt karakteristiske mønster av hvite fliser i tradisjonell portugisisk stil. Torget er ofte vert for offentlige arrangementer og festivaler.

Les også: Kulturfest i Macao

Senado Square i Macao (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Les mer om Macao HER

Ikke langt fra torget ligger også den lysegule kirken St. Dominic’s Church, som er omgitt av matboder og dermed også er et flott sted for å spise lunsj.

Les også: Macao: Et eldorado for matglade

St. Dominic’s Church i Macao (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Blant andre historiske severdigheter som bør være med på listen når man besøker Macao, er Guia-fortet, som i 1622 ble bygget på koloniens høyeste punkt, og den gamle fiskerlandsby Coloane, hvor byens mest ikoniske bakeri, Lord Stow’s Bakery, har solgt portugisiske eggeterter (Pastéis de Nata) siden 1989.

Les også: 10 gode grunner til å besøke Macao

Macao`s historiske sentrum er på UNESCO-listen (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Kommentarer