Norske flyplasser stenges ikke mandag den 16. mars. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet. Det vil altså fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge.

KLM`s Boeing 737-700 lander på Stavanger lufthavn Sola (arkivbilde: ©otoerres)

Det vil lande fly fra utlandet på norske flyplasser i uken som kommer, slik at nordmenn kan komme seg hjem. Regjeringen kommer også til å kontakte myndigheter i andre land for å bidra til at det tillates for flyselskapene å fly nordmenn hjem til Norge, skriver regjeringen i en pressemelding.

Men i denne situasjonen kan man ikke gi garantier, fordi svært mange land nå innfører strenge restriksjoner på flyvninger. Flyplassene vil være åpne for internasjonale flighter slik at turister/utlendinger kan reise ut.

Regjeringen vil imidlertid stenge grensen for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Dette gjelder utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge.

Innenriksflyvningene vil gå som normalt. Dersom man ikke lander på sin endelige destinasjon i Norge, vil det aksepteres videre flygning til endelig destinasjon for karantene der.

Offshore helikoptertrafikk går som normalt og alt av frakt tillates avviklet som normalt.

Les også: Norge stenger flyplasser og havner

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer