En privat gruppering ønsker å kjøpe Rygge Sivilie lufthavn As for å videreføre driften av Moss lufthavn Rygge. Dagens eiere har vedlagt å legge ned Østfoldflyplassen fra den 1. november – samtidig med at Ryanair legger ned sin base på Rygge.

En gruppering som kaller seg “Rygge Airport” ønsker å kjøpe Rygge Sivile Lufthavn AS for å fortsette flyplassdriften på Rygge. Bak grupperingen står rundt 30 private aktører, melder NRK.

Gruppen – hvor tidligere forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen er  styreleder, skal mandag 29. august møte Olav Thon, som sammen med Orkla er hovedaksjonær i dagens Rygge Sivile Lufthavn AS.

— Vi må vite at vi har en flyplass å drive, men vi har tro på at det er et markedspotensiale, at det er mulig. Det er derfor vi gjør dette, sier Strøm-Erichsen til TV 2.

“Rygge Airport” er imidlertid avhengig av statlig konsesjon, dersom de får kjøpe dagens Rygge Sivile Lufthavn AS. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier ifølge TV2 at han stiller seg positiv til løsningen.

Anne-Grethe Strøm-Erichsen er styreleder, mens pilot og siviløkonom Knut R. Johannessen er daglig leder av grupperingen/selskapet.

Les tidligere saker om nedleggelsen av Moss lufthavn Rygge og flyseteavgiften HER og HER

Kommentarer